Yeni Nesil Kahve Demleme Yöntemleri
Üçüncü nesil kahve akımıyla birlikte hayatımıza yeni kahve demleme yöntemleri girdi.
Üçüncü nesil kahve akımıyla birlikte hayatımıza yeni kahve demleme yöntemleri girdi. Geleneksel kahve demleme araçlarına eklenen yeni ekipmanlar sayesinde kahve çekirdeklerinin aroması daha çok ortaya çıkarken tadım deneyimi adına da iyi sonuçlar elde ediliyor. Kahve çekirdeğinin öğütülme kalınlığı ile suyun kahveyle temas şekli ve süresi demleme yöntemleri arasındaki temel farkı oluşturur.
CHEMEX
En pratik demleme yöntemlerinden biri olan chemex, 1940’lı yıllarda Dr. Peter Schlumbohm tarafından ortaya konulmuştur. Standarttan üç kat daha ince filtre kullanılır. Bu yöntemde sıcak su, dairesel hareketlerle kahvenin üzerine dökülerek demlenmeye bırakılır. Demleme süresi için yaklaşık bir dakika yeterli olacaktır. Chemex ile yumuşak içimli ve saf aromalı bir kahve deneyimi elde edebilirsiniz.
AEROPRESS
Kahvenin basınçla demlendiği bu yöntem; 2005 yılında, uçan disk üreticisi Aerobie tarafından piyasaya sürülmüştür. Temelinde vakum oluşturarak kahvenin demlendiği yöntemde, suyun kahve tanelerinin arasından geçmesi sağlanır. Kahve taneleri ile su karıştırıldıktan sonra pompa ileri itilerek hazırlanır.