18.06.2019-14:54 (Son Güncelleme:18.06.2019-14:40)

Yemekleri İki Kere Isıtmadan Önce İki Kere Düşünün!

Pişmiş ve artan yemeklerin yeniden sofraya gelmeden önce ısıtılması zararlı mıdır? Pişmiş yemekleri nasıl saklamak gerekir? İki defa ısıtılan yemeğin besin değeri düşer mi? İşte kadınların en çok merak ettiği sorunun cevabı...

Yemeklerin saklanma koşulları nasıl olmalı? Pişmiş bir yemek en fazla kaç gün muhafaza edilmeli? Merak ettiklerinizi sizin için derledik.

YEMEKLERİN SAKLANMA SÜRELERİ

Etli yemekler, içinde et olan sebze yemekleri de dahil 1-2 gün. Her türlü et ve, krema, yumurta da buna dahil.

Etsiz yemekler, .çorbalar, zeytinyağlılar 3-4 gün.

YEMEKLER EN FAZLA 2 KERE ISITILMALI?

Bir pişirme ve en fazla iki ısıtma yapabiliriz yemeklere. Mesela etsiz bezelye yemeği yaptınız ve arttı. Dolaba koydunuz ertesi gün pilavın yanına çıkarıp ısıtabilirsiniz. Yine de artıyorsa ertesi gün kıymayla ısıtıp sofraya yeniden koyabilirsiniz.

Pişirdiğiniz yemekleri en fazla iki saat dışarda tutmalısınız. Hava çok sıcaksa sadece 1 saat ddışarda kalabilir. Mutlaka buzdolabında muhafaza edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr