Yemeden Önce En Az İki Defa Düşünmeniz Gereken En Pahalı Etleri
Dünyanın en lezzetli ve en pahalı etleri haberimizde.
Dünyada pek çok insanın diyetinde kendine yer bulan kırmızı etler, içeriğindeki demir, tiamin, çinko, manganez, riboflavin, niasin, biotin, B6, B12, pantotenik asit ve folasin gibi B kompleks vitaminler sayesinde vücuda bir çok katkı sağlayan zengin içerikli gıdalardır.
Dünya çapında sevilen ve tüketilen et yemekleri, gurme et meraklıları ile sağlıklı beslenmeye önem verenleri memnun etmek için çeşitli pişirme teknikleriyle özel olarak marine ediliyor. Bazı ülkelerde ise bu durum oldukça abartılmış durumda. Yemeden önce düşünmeniz gereken, dünya çapındaki en pahalı etler oldukça merak uyandırıcı ve iştah açıcı görünürler.
Barbeküde yapılmış etler hepimizin yaz akşamlarını daha güzel yapan bir lezzettir. Fakat bu listede yer alan etler, lezzetlerinden çok pahalı olmasından dolayı karşımıza çıkıyor. Hep beraber bu listeye bakalım.
Filet Mignon
Ayam Cemani Tavuğu
Fügu Balığı
Bu balığı yerken hem fiyatından hem de içeriğinden dolayı iki kere düşünmelisiniz! Kirpi balığı olarak da anılan Fügu balığı aslında son derece zehirli ve bu sebeple usta ve lisanslı aşçılar tarafından belirli bölgeleri çıkartılarak özel pişirme yöntemiyle pişiriliyor. Bu kadar zahmetten sonra da fiyatı artıyor elbette...
İberico Jambonu
İspanya'da yetişen İber domuzu jambonu gurmelerin en sevdiği şarküteri ürünü. Pastoral bir ortamda oldukça dikkatli bir şekilde yetiştirilmesi gereken İber domuzuna ağırlıklı olarak meşe palamudu yediriliyor. Ne kadar dikkatli beslenirse lezzetinin de arttığı söylenen domuzun, jambon haline geldiğinde fiyatı dudak uçuklatıyor.
Kobe Bifteği
Pahalı fiyatıyla nam salmış Kobe bifteği Japonya'daki Wagyu sığırlarından elde ediliyor. Dünyanın en lezzetli eti olarak kabul edilen bifteğin sırrı çok yağlı olması. Bu kadar lezzetli olmasının sebebi ise sığırların özgür ve rahat yetişmesi, birayla beslenmeleri ve hatta vücutlarına düzenli olarak masaj yapılması!