Yazın Kadın Hastalıkları Neden Artar?
Yazın havuza girmek, aşırı sıcaklara maruz kalmak ya da terleme bir çok hastalığa neden olabiliyor. Kadınlar bu dönemlerde enfeksiyonlara ve bakterilere daha açık hale gelir. Peki hangi hastalıklar yazın bizi etkiler ve nasıl önlemler almak gerekir? İşte cevabı.
Yazın eğer önlemlerimizi almazsak birçok hastalığın hedefi olabiliriz. İşte başlıca hastalıklar ve korunma yolları.
İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONLARI
Yaz aylarında sıklıkla gördüğümüz idrar yolu enfeksiyonları, 'üretra' adı verilen idrarı mesaneden dışarı taşıyan kanaldan bakterilerin bulaşması ile meydana gelir. İdrar yolu enfeksiyonunun en tipik belirtileri, idrarı boşaltma esnasında veya sonrasında ortaya çıkan yanma hissi, sık idrara çıkma isteği, karın alt bölgesinde ağrı ve rahatsızlık hissi, idrarın bulanık ve kokulu olması durumlarıdır. Tanı konulması ve tedavisi kolay olmakla beraber, eğer ihmal edilirse ciddi böbrek enfeksiyonlarına sebep olabiliyor. Bu belirtilerle karşılaşıldığında mutlaka doktora gitmek gerekir.
- Temizliğinden emin olmadığınız havuzlara girmeyin
- Mesanenizi sık sık boşaltın
- Günde en az 2.5 litre su için
VAJİNAL ENFEKSİYONLAR
Vajinada doğal ve yararlı bakterilerin yanında, uygun şartları bulduğu an baskın hale gelerek sağlık problemlerine neden olabilen zararlı bakteriler de bulunur. Bu patojen bakterileri harekete geçiren şartlar ise aşırı sıcak, terleme ve neme bağlı farklılıklardır.
Nasıl önlem alabiliriz?
İç giyiminize dikkat edin, pamuklu olanları tercih edin, sentetik ve dar olmamasına özen gösterin.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.