21.06.2019-10:20 (Son Güncelleme:21.06.2019-10:05)

Yaz Aylarında Kadın Hastalıklarının Artma Nedenleri

Yaz aylarında, aşırı sıcaklıklar ve fazla terleme, yetersiz hijyenik şartlarla birleşince jinekolojik sorunların artmasına yol açabiliyor. Yazın artan kadın hastalıklarından nasıl korunabilirsiniz? İşte cevaplar...

Yaz aylarında artan sıcaklıklar kadınlarda bazı hastalıkları da beraberinde getiriyor. Genital hastalıklara karşı hangi önlemleri almak gerekiyor. Gelin birlikte bakalım.

İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONLARI

Yazın sıklıkla görülen idrar yolları enfeksiyonları, 'üretra' adı verilen idrarı mesaneden dışarı taşıyan kanaldan bakterilerin bulaşması ile meydana geliyor. İdrar yolu enfeksiyonunun en belirgin belirtileri, idrarı boşaltma sırasında veya sonrasında ortaya çıkan yanma hissi, sık idrara çıkma isteği, karın alt bölgesinde ağrı ve rahatsızlık hissi, idrarın bulanık ve kokulu olması halidir. Tanı konulması ve tedavisi kolay olmakla beraber, eğer ihmal edilirse ciddi böbrek enfeksiyonlarına sebep olabiliyor. Bu belirtilerle karşılaşıldığında mutlaka doktora görünmek gerekir.

NASIL ÖNLEM ALINIR?

- Temizliğinden emin olmadığınız havuzlara girmeyin

- Mesanenizi sık sık boşaltın

- Günde en az 2.5 litre su için

-İç giyiminize özen gösterin, pamuklu olanları tercih edin, sentetik ve dar olmamasınI sağlayın.

-Yaz aylarında giyiminizi tamamen pamuklu iç çamaşırlarından oluşacak biçimde ayarlamalısınız.

- Havuz ve denizden çıkınca duş alıp kurulanın ,asla ıslak mayo ile durmayın.

-Havuz ve deniz suyu vajenin PH ortamını bozabilir ve enfeksiyonlara davet oluşturabilir. Sudan çıkınca hemen duş alıp kurulanmak ve kuru mayo veya iç çamaşırı giyimek şarttır.

- Günlük pet kullanmak isterseniz yüzeyi pamuklu olanlardan alın.

- Tampon kullanmak isterseniz sıkça değiştirmeniz gerekir.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr