06.05.2021-14:32 (Son Güncelleme:06.05.2021-14:53)

Yataktan Çalışmanın Zararları

Evden çalışmaya ağırlık verdiğimiz kovid-19 sürecinde, rahat bir ortamda çalışmanın cazibesine kapılabilirsiniz. Peki yataktan çalışmanın zararlarını biliyor musun? Sizin için araştırdık…

Tam kapanma süreciyle birçok kişi evden çalışmaya başladı. Evden çalışmanın konforuna kapılan birçok kişi, işlerini yataktan çalışarak yapmaya başladı. Pek yataktan çalışmanın zararlarını biliyor musunuz? Sizin için araştırdık

YATAKTAN ÇALIŞMANIN ZARARLARI

Rahat bir ortamda çalışmanın cazibesine direnmek zordur. Bazıları ayrıca yatağından çalışmanın kaygıyı azaltmaya yardımcı olduğunu ve yaratıcılığı tetiklediğini dile getirebilir. Ancak uyuduğunuz yere dükkan açmak, fiziksel ve psikolojik sağlığınıza her şeyden daha fazla zarar da verebilir.

Uyku Düzeni

Beynimiz, yatakları dinlenme ve rahatlama konseptiyle ilişkilendirir. Uzmanlar uyuduğunuz yerde çalıştığınızda, zihninizin yatağınızı dinlenmek yerine aktivitelerle ilişkilendirmeye başladığını belirtiyor.

Bu nedenle yatağınızdan çalışmak uykusuzluğa veya ritim bozukluğuna neden olabilir. Bunun yanı sıra geceleri mavi ışığa maruz kalmak, doğal vücut saatimizi etkileyen uyku hormonu olarak da bilinen melatonin salgılanmasını olumsuz etkiler.

Verimliliğinizi Azaltır

Eve iş getirmeyi stresli buluyorsanız, onu yatak odasına götürmenin ne kadar yanlış olduğunu tahmin edersiniz. Yapılan bir anket çalışmasında yataktan çalışan kişilerin anksiyete ve stres nedeniyle uyku sorunları yaşama olasılığının daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Kötü uyku kalitesi, daha düşük enerji seviyelerine ve iş üretkenliğinde bir azalmaya neden olabilir. Yatak odanızın havası loş bir ortama sahipse, kolayca yorgun hissetme olasılığınız da artar.

Şekil Bozukluna Neden Olur

Bir yatağın düzeni ve yumuşak yüzeyi eğimli veya geniş bir pozisyonu teşvik eder. Zamanla, bu tutarlı duruş özellikle boynunuzda, sırtınızda ve kalçanızda vücut ağrılarına neden olur.

Bakteriler

Cildiniz çarşaflarla temas ettiğinde, ölü cilt hücreleri cildinizin dış katmanından sıyrılır. Bu cilt hücreleri yağ, ter ve tükürük taşırlar ve bakteri ve toz akarları için ideal üreme alanı olarak hizmet ederler. Bu organizmalarla uzun süreli etkileşim, alerjilere, astım alevlenmelerine veya cilt hastalıklarına neden olabilir.

Partnerinizle Olan İlişkinizi Etkileyebilir

Bir çalışma, partneriniz ile birlikteyken cep telefonu kullanmanın ilişki tatmini ve depresyon üzerinde dolaylı bir etkisi olabileceğini ortaya koyuyor. Aynı mantık, iş için kullanılan diğer elektronik araçlar için de geçerli olabilir.

Sevgiliniz yanınızdayken yataktan çalışmak, partnerinizin göz ardı edildiğini hissetmesine ve nihayetinde o alanı beraberlik kavramından koparmasına neden olabilir.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr