10.04.2022-22:22 (Son Güncelleme:10.04.2022-22:38)

Yarın hava nasıl olacak? 11 Nisan Pazartesi durumu tahminleri

Hava sıcaklıkların artmasının ardından yeniden soğuk havalar etkisini göstermeye başladı. Aniden bozan havalar nedeniyle vatandaşlar hava durumu tahminlerini takip ediyor. Yurt genelinde birçok kişinin yanıt aradığı 11 Nisan Pazartesi günü hava nasıl olacak? Sorusu gündeme geldi. İşte 11 Nisan Pazartesi yurt genelindeki hava durumu…

Hava sıcaklıklarının bir süre sıcak seyretmesinin ardından soğuk havalar yeniden etkisini gösterdi. Yurdun birçok yerinde yağışlar etkili oldu. Vatandaşlar ani değişen sıcaklıklar nedeniyle hava durumu tahminlerini takip etmeye başladı. Yeni haftanın ilk günü olan 11 Nisan Pazartesi günü yurt genelinde hava durumunun nasıl olacağı sorusu da gündeme taşındı.

Yurt genelinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışlar etkili oldu. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde bu akşamdan itibaren sağanak yağışlar etkili olacak. Ege ve Akdeniz kıyılarında ise gök gürültülü sağanak yağışın etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi

Hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Bu geceden itibaren Marmara’nın batısı ve zaman zaman bölge genelinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Çanakkale çevresinde bu akşamdan itibaren etkisini gösterecek olan kuvvetli yağışlar, yarından itibaren bölgenin güneyi ve doğusunda da etkili olacak.

Ege Bölgesi

Hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Bu geceden itibaren gölgenin kıyı kesimlerinde ve yarından itibaren bölgenin genelinde sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışların yer yer sök gürültülü sağanak şeklinde etkisini göstermesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi

Hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Bu geceden itibaren Antalya çevresinde etkisini gösterecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, yarından itibaren Batı Akdeniz, Mersin ve Adana çevrelerinde etkisini göstermeye başlayacak. Yarın yağışların Antalya’nın doğusu ile Isparta’nın çevresinde kuvvetli şekilde etkisini göstermesi bekleniyor. Yarın rüzgar, güney yönlerinden Orta Akdeniz’in iç kesimlerine doğru saatte 40-60 km hızla esecek.


İç Anadolu Bölgesi

Hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Gece saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatısında etkisini gösteren aralıklı yağışlar ve sağanak yağışın, yarından itibaren, Sivas hariç, bölge genelinde etkisini göstermesi bekleniyor. Güney ve güneybatı yönlerinden saatte 40-60 km hızla gelen rüzgarın güney ve doğu kesimlerine doğru eseceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz

Hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Yarından itibaren bölge genelinde aralıklı sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek. Yarın öğle saatlerinde yağışlar, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli şekilde etkisini gösterecek.

Orta ve Doğu Karadeniz

Hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Bu geceden itibaren Gümüşhane ve Bayburt çevresinde etkisini gösterecek aralıklı ve sağanak yağışın, yarın öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz’de de etkisini göstermesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde, eğimli ve dik yamaçlarında çığ riski var.

Doğu Anadolu

Hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Bu geceden itibaren sağanak yağışlar Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevresinde etkili olacak. Bölge genelinde eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski bulunuyor.

Güneydoğu Anadolu

Hava parçalı ve az bulutlu olacak.

Kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılara göre; Çanakkale çevreleri, Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Isparta ve Antalya’da etkisini gösterecek olan kuvvetli yağışların sel ve su baskınlarına sebep olabileceği belirtildi. Kuvvetli yağışlar nedeniyle ulaşımda meydana gelecek aksamalar konusunda vatandaşlara dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulunuldu.

Ege kıyıları, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Orta Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyden saatte 40-60 km hızla esen kuvvetli rüzgarların etkili olacağı belirtildi. Kuvvetli rüzgarlar nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı dikkatli olunması yönünde vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinde kar örtüsü bulunan dik ve eğimli yamaçlarda çığ riski bulunduğu belirtildi. Vatandaşlar, çığ riski nedeniyle meydana gelebilecek sorunlara karşı dikkatli olunması yönünde uyarıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr