Kış mevsimi yaklaşırken olmazsa olmazlarımız arasında yer alan çorbanın da mevsimi gelmiş demektir. Eğer hazırlamaktan yorulmayacağınız ve vitamin deposu bir çorba içmek istiyorsanız gelin tarifmize kulak verin.
TEL ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler; 1 çay bardağı tel şehriye, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet havuç, 1/4 demet maydanoz, 4 su bardağı sıcak tavuk suyu, 1 adet haşlanmış tavuk budu, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber.
Yapılış aşaması; Kabuğunu soyduğunuz havucu ortadan bölün ve yarım ay biçiminde doğrayın. Maydanozun yapraklarını güzelce ayıklayın. Haşlanan tavuk budunu kemiklerinden ve derisinden iyice ayırın. Uzun ince şeritler şeklinde ditin. Tereyağını bir tencerenin içinde eritin. Doğranan havuçları 3- 4 dakika süre ile kavurun.
Sıcak tavuk suyunu ilave ettikten sonra bir çırpıcı ile karıştırarak tavuk suyunu 5 dakika süre ile kaynatın. Tel şehriyeyi, didiklenmiş tavuk, tuzu ve karabiberi ekleyip, şehriyeler yumuşayana dek çorbayı ateşte tutun. Yaprak yaprak ayıklanan maydanozları katıp, karıştırdıktan sonra servise hazır hale getirerek sevdiklerinizle birlikte bu lezzeti sofrada kaşıklayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.