08.02.2020-10:48 (Son Güncelleme:08.02.2020-13:28)

Yapılan Bu Hatalar Diş Kaybına Neden Oluyor!

Birçok kişi dişlerini fırçalarken doğru fırçalamıyor ve bu durum diş kaybına neden olabiliyor. Dişlerinizi fırçalarken bu hataları yapmaktan kaçınmalısınız. İşte diş fırçalarken yapılan hatalar…

Sağlıklı bir ağız ve gülümsemeye sahip olmak için ağız ve diş hijyenine dikkat etmek gerekir. Dişleri fırçalarken kaçınılması gereken hataları sizin için bir araya getirdik…

DİŞ FIRÇALARKEN KAÇINILMASI GEREKEN HATALAR

DİŞ FIRÇASINI ÇOK UZUN SÜRE KULLANMAK

Bir diş fırçasının ortalama ömrü yaklaşık üç aydır. Hemen hemen 200 kullanımdan sonra fırçanızı değiştirmeniz gerekir çünkü kıllar aşınmış ve yıpranmış olur. Yıpranmış veya kırılmış kıllar ağzı ve dişleri düzgün temizlemez.

DİŞLERİ YETERİNCE FIRÇALAMAMAK

Ortalama bir kişinin diş fırçalama süresi sadece 45 saniyedir. Ancak diş fırçalama için önerilen süre 2 dakikadır. 2 dakikadan kısa bir sürede diş macunundaki florürü, diş minesinin emmesine imkan yoktur. Kısa süreli fırçalama yapıldığında genellikle ağzın bazı kısımları ihmal edilir.

DİŞ FIRÇALADIKTAN SONRA AĞZI DURULAMAK

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzı suyla çalkalamayın. Diş macununu tükürebilirsiniz ancak su karışıma girdiği anda diş macunundaki floridin verimi azalacaktır.

DİŞ FIRÇASINI BANYODA SAKLAMAK

Banyoda sifon çekildiği zaman içerisindekiler her yere sıçrıyor. Banyoda sakladığınız diş fırçaları da bu durumdan nasibini alıyor. Diş fırçalarınıza kapak koymak veya başka bir yerde, komodininizdeki veya ecza dolabınızın içindeki bir rafta saklamakta riski azaltabilir.

DİŞ İPİ KULLANMAMAK

Günlük hayatta diş ipi kullanmayı alışkanlık haline getirmek gerekir. Diş fırçasının ulaşmadığı noktalar ulaşmak ve dişlerin arasında oluşan plağı çıkarmak için günde en az bir kez diş ipi kullanmak gerekir.

DİLİ TEMİZLEMEMEK

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra kötü nefes kokusunu önlemek ve bakterileri gidermek için dili temizlemek gerekir. Bir dil temizleyicisi, fazla bakterileri dilinizden alır. Bunu yapmak istemiyorsanız, dil kazıyıcıya sahip bir diş fırçası alın.

SERT KILLI DİŞ FIRÇASI KULLANMAK

Sert kıllı diş fırçaları diş etlerinize zarar verebilir. Yumuşak veya orta sertlikte kıllı diş fırçaları kullanın. İhtiyacınız olan tek şey, dişlerinizin arasına sıkışmış gıda parçacıklarını çıkarmak için bir fırça. Yüksek bir kuvvetle kullanılan sert kıllı fırçalar dişlerinizi kaplayan koruyucu diş minesini aşındırabilir. Bu da soğuk bir şeyler içtiğinizde ağrı veren hassas dişlere sebep olur.

YANLIŞ FIRÇALAMA HAREKETLERİ YAPMAK

Dişlerinizi fırçalamanın doğru yolu, oval hareketlerle temizlemektir. Dairesel hareketler dişler arasındaki boşlukları temizlemede daha yumuşak ve etkilidir. Diş fırçası hem dişlere, hem de diş etlerine temas etmelidir. Ön üst ve alt dişlerin arkasını fırçalamak için diş fırçasını dikey olarak tutun ve fırçanın sadece ön yarısını kullanarak yumuşak ve yuvarlak hareketlerle bu bölgeleri fırçalayın. Fırçanızı her zaman 45 derecelik bir açıyla tutmalı ve kısa dairesel hareketlerle yapmalısınız. Kılların bu açıyla tutulması diş eti çizgisinin altında ve üstünde etkin temizlik sağlar. Dişler ve diş etleri arasını temizlemek için orta sıradaki kılları kullanın.

DİŞ FIRÇALAMA RUTİNİNİ DEĞİŞTİRMEMEK

Her gün farklı bir bölgeden başlayarak dişlerinizi fırçalayın. Böylece sona kalıp atlanan bölgelerin daha iyi fırçalanmasını sağlayabilirsiniz.

FAZLA DİŞ FIRÇALAMAK

Günde iki kereden fazla dişlerinizi fırçalamanıza gerek yoktur. Bazı insanlar günde üç veya dört kez fırçalamanın uygun olduğunu düşünüyor. Ancak günde iki kereden fazla fırçalamak diş etlerinize zarar verebilir ve diş minesini aşındırabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr