04.10.2024-12:50 (Son Güncelleme:04.10.2024-15:57)

Yapay Zeka İle Gelecek Tasarımı: Dijital CEO ve Liderler Zirvesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapay zekanın istihdam üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Dijital CEO ve Liderler Zirvesi Açılışı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İzmir'in Çeşme ilçesinde Vizyon 100 Platformu tarafından düzenlenen Dijital CEO ve Liderler Zirvesi'nin açılışına çevrim içi katıldı. Zirvede yapay zeka ile ilgili görüşlerini paylaşan Bolat, bu teknolojinin üretim ve istihdam üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Yapay Zeka ve İş Gücü Piyasası

Bakan Bolat, yapay zeka çağının sunduğu fırsat ve sorumluluklardan bahsederek, "Yapay zekanın gelişmesiyle birlikte, yapay zeka destekli robotların üretim ve istihdamda önemli değişimlere yol açacağı söylenebilir. Bu durum, yeni meslek ve iş imkanlarını da beraberinde getirecektir." diye ifade etti.

Dijital Dönüşüm ve Gümrük Uygulamaları

Bakan Bolat, dijital dönüşüm hamleleri doğrultusunda gümrük süreçlerinde yapay zeka uygulamalarını devreye aldıklarını belirtti. "Muhafız" adı verilen yazılım ile muhtemel uyumsuzlukların tespitinin yapıldığını vurguladı. Ayrıca, yapay zeka destekli tarama sistemleri ile gümrük kontrollerinin etkinliğini artırdıkları bilgisini paylaştı.

E-ihracatta Hedef Büyümesi

Bakan Bolat, Türkiye'nin dış ticaret politikası sayesinde ihracatın artırıldığını, e-ihracatın ise son aylarda büyüdüğünü ifade etti. 2023 yıl sonu hedefinin e-ihracat payını %3 seviyesine ulaştırmak olduğunu belirten Bolat, 2028 yılında bu oranı %10'a yükseltmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Zirvenin Devamı

Zirve, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve sektör temsilcilerinin konuşmaları ile devam edecek ve yarın sona erecek. Konuşmalarda teknoloji, yetenek yönetimi, perakende, sağlık, finans, sanayi, ulaşım ve girişimcilik gibi konular ele alınacak.

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Vizyon 100 Platformu tarafından "Metal Yaka-Yapay Zeka ile Desteklenmiş Robotlar" temasıyla düzenlenen Dijital CEO ve Liderler Zirvesi başladı. Etkinliğin açılışına Ticaret Bakanı Ömer Bolat, çevrim içi katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr