03.10.2024-14:18 (Son Güncelleme:03.10.2024-14:18)

Yapay Zeka İçin Meclis Araştırma Komisyonu Kuruldu

AK Parti'li Ömer İleri, Meclis'te kurulan Yapay Zeka Araştırma Komisyonu'nu değerlendirdi, önemli öneriler beklediklerini belirtti.

Yapay Zeka Araştırma Komisyonu'na Destek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, yapay zekayla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kurulan Araştırma Komisyonu hakkında açıklamalarda bulundu. İleri, bu komisyonun önemli görevler üstleneceğini ve kıymetli öneriler sunacağına inandığını aktardı.

Komisyonun Önemi

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İleri, Meclis Genel Kurulu'nda yapay zekayla ilgili komisyon kurulumunun kabul edilmesinin memnuniyet verici olduğunu vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu alanda komisyon kurulmasını son derece isabetli buluyorum. Yürütmemizin bu anlamda önemli çalışmaları var; ancak tüm partilerin katılımıyla böyle bir komisyonun hayata geçirilmesi Türkiye için önemli bir gelişmedir."

Siber Vatan Vurgusu

İleri, son 23 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milli teknoloji hamlesinin başarılı sonuçlar doğurduğunu, savunma sanayiinde ise %80 yerlilik oranına ulaşıldığını belirtti. Ayrıca, gayrisafi milli hasıladan Ar-Ge'ye ayrılan payın %1,32'ye yükseldiğine dikkat çekti.

Teknoloji Geliştirme İnovasyonu

İleri, TEKNOFEST organizasyonunun gençlere teknoloji geliştirme tutkusunu aşılamakta önemli bir rol oynadığını ifade ederek, "Biz, 'Siber Vatan'ı tüm unsurlarıyla ayağa kaldırmayı hedefliyoruz." dedi. İleri, bu konuda çeşitli düzenlemelerin yapıldığını ve ilgili kurumların hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, yapay zekayla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını değerlendirdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr