04.10.2024-18:51 (Son Güncelleme:04.10.2024-18:51)

Yalova'da Orkinos Festivali: Çocuklara Lezzetli İkram

Yalovalı balıkçı Selçuk Koşar, Ege Denizi'nde avladığı orkinosları çocuklarla buluşturdu.

Yalova'da Orkinos İkramı

Ege Denizi'nde spor balıkçılığı yapan Selçuk Koşar, sosyal medyada kendisinden balık isteyen çocukları mutlu etmek amacıyla avladığı yaklaşık 1 ton orkinosu bu yıl Çiftlikköy ilçesinde organize edilen festivalde dağıttı.

Festivalde Büyük Coşku

İtfaiye eri Koşar, bir yıl boyunca biriktirdiği bu orkinosları, festivalde yaklaşık bin çocuğa ikram etti. Yapmış olduğu açıklamada, "Bu sezon avladığım orkinosları çocuklara yedirmek istedim. Sosyal medya üzerinden balık isteğiyle gelen mesajlara kayıtsız kalamadım." şeklinde ifade ederken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalıştığını da belirtti.

Gelecek Yıllar İçin Planlar

Koşar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu festival daha da büyüyecek! Önümüzdeki yıl daha geniş katılımlı ve bölgesel bir etkinlik yapmayı hedefliyoruz. Orkinos balığının satışının Türkiye'de yasak olduğunu, bu nedenle balıkları yalnızca paylaşma amaçlı dağıttık."

Vali'den Teşekkür ve Destek

Yalova Valisi Hülya Kaya, Koşar ve festivale destek veren tüm katılımcılara plaket ve belgelerini takdim etti. Ziyaretçiler arasında yer alan çocuklar ise, hayatlarında ilk kez orkinos yedikleri için büyük bir mutluluk yaşadı ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Ege Denizi'nde spor amaçlı balıkçılık yapan itfaiye eri Selçuk Koşar, sosyal medyada kendisinden balık isteyen çocuklara, avladığı yaklaşık 1 ton orkinosu düzenlenen festivalde ikram etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr