08.10.2024-22:03 (Son Güncelleme:08.10.2024-22:03)

Yalova'da Kız Öğrencilere Taciz İddiasıyla Bir Kişi Tutuklandı

Yalova'da kız öğrencileri minibüste taciz ettiği iddia edilen Y.Y. tutuklandı. Olayla ilgili detaylar ve yetkililerden açıklamalar haberimizde.

Yalova'da Taciz İddiası

Yalova'da, minibüste üniversiteli kız öğrencileri taciz ettiği öne sürülen 22 yaşındaki şüpheli Y.Y. tutuklandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde Y.Y, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtta kalan kız öğrencilere yönelik kötü davranışlarda bulunduğu iddialarıyla gündeme geldi.

Olayların Gelişimi

Yalova Üniversitesi'nde okuyan kız öğrencilerin, minibüste yaşadıkları rahatsız edici durum sonrası sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar üzerine, Y.Y. gözaltına alındı. Yalova Valisi Hülya Kaya, durumu kamuoyuna duyurarak, sosyal medyada yayımlanan ihbarların dikkate alındığını belirtti.

Yetkililerin Açıklamaları

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, olayın mağdurları olan öğrencilerin toplandığı alanda şüphelinin gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. Kılıç, "Gerekli çalışmalar yapılıyor," şeklinde konuştu.

Şüphelinin İfadesi

Merkez Jandarma Karakolu'nda ifadesi alınan Y.Y, geçimini internetten deniz ürünleri satarak sağladığını, alkol ya da uyuşturucu madde kullanmadığını savundu. Y.Y, kendisinin rahatsız edici bir davranış sergilemediğini, aksine yalnızca pasif bir yolcu olduğunu ifade etti.

- "Kimsenin huzurunu bozduğumu düşünmüyorum. Eğer öyle bir durum olsa oradaki vatandaşlar buna müdahale ederdi," dedi.

Mahkeme Süreci ve Tutuklama

Y.Y, adli süreç tamamlandıktan sonra Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından Yalova Adliyesi'ne sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından 'sarkıntılık yapma suretiyle cinsel saldırı' suçlamasıyla tutuklandı.

Yalova'da kaldıkları yurda giden kız öğrencileri minibüste taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr