11.10.2024-20:17 (Son Güncelleme:11.10.2024-20:17)

Yalova'da Cinayet Davası: Kadının Düşüş Noktasında Keşif Yapıldı

Yalova'da kadının kayalıktan düşmesi üzerine gerçekleştirilen keşif, cinayet davalarının gidişatını etkileyebilir.

Yalova'daki Olay Yeri Keşfi

Yalova'nın Altınova ilçesinde, 2023 yılı ocak ayında rahmetli Semiha S.‘nin kazayla düşüp hayatını kaybetmesine yol açan cinayet davasıyla ilgili olarak, Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir keşif gerçekleştirildi.

Olayın Seyri ve Sanığın İddiaları

Dava kapsamında, 27 Eylül'de yapılan duruşmada mahkeme heyeti ve bilirkişi ekibi, Soğuksu köyü Ballıkaya mevkisindeki kayalık alanda incelemelerde bulundu. İddia edilen suçların başında ise 'eşe karşı kasten öldürme' bulunmaktadır.

Tutuklu sanık Erdal Necip S. (41), geniş güvenlik önlemleri altında olay yerine getirildi. Sanık, eşinin düşüşü sırasında arkası dönük olduğu gerekçesiyle olay anını açıklamaya çalıştı. "Eşim dışında başka biri ile buraya geldin mi?" sorusuna ise, kayınbiraderi ile birlikte geldiğini belirtmiştir.

Aileden Gelen Tepkiler

Öte yandan, rahmetli Semiha S.'nin avukatı Eyyüp Kaplan, kadının ölümüyle ilgili olarak planlanmış bir cinayet işlendiği yönünde açıklamalarda bulundu. Kaplan, sanığın olay yerine bir gün önce gelip orayı araştırdığını ve olaya dair gerçeklerin bilirkişi raporuyla ortaya çıkacağını ifade etti.

Kızının kaybının ardından konuşan Selma Dursun, sanığın farklı açıklamalar yaptığını ve kendileriyle iletişim kurmadığını öne sürdü. Dursun, "Ne olmasını bekliyorsun da 1 saat 40 dakika bekliyorsun?" diye sordu.

Olayın Detayları

24 Ocak 2023 tarihinde Semiha S. ve eşi, fotoğraf çekmek için kayalıklara çıkmış, burada korkunç bir kaza meydana gelmişti. Kadın, yaklaşık 20 metre yükseklikten düşerek yaşamını yitirmiştir. Cenazesi, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde toprağa verilmiştir.

Erdal Necip S., eşini iterek düşmesine neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınmış ve daha sonra 16 Mayıs 2024’te tutuklanarak hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açılmıştır.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr