08.10.2024-16:47 (Son Güncelleme:08.10.2024-16:47)

Yalova Belediyesi'nde Memurlar İş Bırakma Eylemi Düzenledi

Yalova Belediyesi'nde memurlar, haklarının ödenmemesi gerekçesiyle Cevdet Aydın Parkı'nda iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Yalova Belediyesi'nde İş Bırakma Eylemi

Yalova Belediyesi'nde görevli bir grup memur, haklarının ödenmediği iddiasıyla iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Bağımsız Yerel Yönetim Çalışanları Hak Sendikası'nın (Bağımsız Yerel Hak-Sen) temsilcileri, Cevdet Aydın Parkı'nda bir araya geldi.

Hak Talepleri İçin Eylem Düzenlendi

Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Vedat Kaya, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'ndan bu yana belediye yönetimiyle yaptıkları müzakerelerin olumlu sonuçlanmadığını belirtti. Kaya, ağustos ve eylül aylarında memurların Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) ödemelerini alamadıklarını öne sürdü.

Kaya, "Geçtiğimiz hafta Belediye Başkanı ile yapılan toplantı, bizleri haklarımız konusunda endişelendirdi. Bu nedenle daha önce aldığımız kararla iş bırakma eylemi gerçekleştirdik." diyerek eylemin gerekçesini aktardı.

Kendilerine haksızlık yapıldığını, geçmiş dönemdeki sıkıntılarla kıyaslandığında mevcut dönemde de aynı mağduriyetin yaşandığını belirten Kaya, taleplerinin karşılanmadığı sürece mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Yalova Belediyesinde görevli bazı memurlar, haklarının ödenmediği iddiasıyla iş bırakma eylemi düzenledi. Bağımsız Yerel Yönetim Çalışanları Hak Sendikasının (Bağımsız Yerel Hak-Sen) yöneticileri ile belediyede bu sendikaya üye 270 memurdan bazıları, Cevdet Aydın Parkı'nda toplandı. Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Vedat Kaya (sol 4), açıklamada bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr