30.09.2019-14:54 (Son Güncelleme:30.09.2019-14:45)

Yalancı İskender Nasıl Yapılır? Yalancı İskender Tarifi

Daha çok dışarıda yemeye alışkın olduğumuz iskenderi evde yapmayı denediniz mi? İskender yapmanın inceliklerini sizin için derledik.

Severek yediğimiz iskenderi evde yapmayı denemek ister misiniz? İşte size en kolay yöntemlerle iskender hazırlama yöntemleri.

YALANCI İSKENDER TARİFİ

Malzemeler:

  • Bazlama ya da bayat ekmek
  • Sivri biber ve domates

Köfte için:

  • 1 kg dana kıyma & 200 gr kuzu kıyma
  • 3/4 bardak galeta unu
  • 2 kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 çorba kaşığı su
  • Tuz & karabiber.

Sosu için:

  • 2 kaşık domates salçası
  • Su
  • Tereyağı


Hazırlanışı :

• Bazlamaları küçük şekilde doğrayıp bir fırın tepsisinin içinde yayın. Yanına biber ve domatesleri de ekleyip fırında 180 C’de ekmekler kızarana dek pişirin.
• Köfte için bütün köfte malzemelerini bir kabın içinde iyice yoğurun, şapşaplayın ve gerektiği kadar köfteyi pişirin.
• Bir tarafta da salça ve suyu kaynatın.
• Her şey hazır olduğunda servis tabağına alta ekmekler gelecek şekilde koyun. Üstüne köfteleri dizin ve salçalı sosu aktarın.
• Biber ve domatesle süsleyerek en son kızgın tereyağı ile iskenderinizi hazır edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr