20.10.2024-16:53 (Son Güncelleme:20.10.2024-16:53)

Yahya Sinvar İçin Ankara'da Gıyabi Cenaze Namazı

Hamas lideri Yahya Sinvar için Ankara'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Topluluk, adalet ve özgürlük talepleriyle yürüdü.

Ankara’da Gıyabi Cenaze Namazı

İsrail'in saldırıları sonucunda hayatını kaybeden Hamas lideri Yahya Sinvar için Ankara’da gıyabi cenaze namazı icra edildi. Bu anlamlı etkinlik, Çukurambar'da yer alan Tuba Altınok Camisi önünde gerçekleşti.

Toplantı Öncesi Aktiviteler

Namazdan önce, Ankara Filistin Dayanışma Derneği üyeleri, Sinvar’ın vasiyetini okuyarak anma programını başlattı. Dernek üyeleri, Sinvar’ın halkı için verdiği mücadelenin önemine değindiler.

ABD Büyükelçiliği Önünde Yürüyüş

Namazın tamamlanmasının ardından, kadınlar, erkekler ve çocuklardan oluşan kalabalık, ABD Büyükelçiliği önüne doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında, katılımcılar, Sinvar'ın fotoğraflarının yer aldığı pankartlar taşıyarak sloganlar attılar.

Sinvar’ın Mirası ve Mücadelesi

Etkinlikte konuşan dernek temsilcileri, Sinvar’ın hayatını davasına adadığını ve halkının özgürlüğü için savaştığını ifade ettiler. Açıklamada, Sinvar’ın yaşamının, Filistin halkının işgal altındaki mücadelesinin bir özeti olduğu vurgulandı. Ayrıca, Sinvar’ın 'ölüm' ile ilgili sözleri de okundu. Sinvar’ın, hapisten çıktığı andan itibaren Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü mücadelesine katıldığı ve 61 yaşında yaralı halde işgalci askerlerle çatıştığı kaydedildi.

İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren Hamas lideri Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr