Yağ Yakımı Sağlayan Mikrobiyota Diyeti
Genellikle kadınlar kilo aldıklarında basenlerinin genişlediğini söyler.
Genellikle kadınlar kilo aldıklarında basenlerinin genişlediğini söyler. Özellikle bu bölgedeki yağları vermek için diyet yaparlar. Ama yapılan her diyet aynı etkiyi göstermez. Özellikle basen bölgesindeki yağlardan kurtulmak isteyen insanların uygulayabileceği 5 günlük diyet programını sizin için hazırladık. Bu diyet sayesinde basen bölgenizdeki yağlardan hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.
1. Gün
KAHVALTI Lor peynirli ve sebzeli omlet tarifi: MALZEMELER 4 yumurta 1 kırmızı biber 1 çarliston biber 1/4 demet maydanoz 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı tam buğday unu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber HAZIRLANIŞI Maydanoz ve biberleri iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Yumurta, süt, tam buğday unu, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta çırpın. Geri kalan tüm malzemeyi ve lor peynirini de bu karışıma ekleyin. İster yağlı kağıt üzerinde fırında ister teflon tavada pişirin. ÖĞLE 1 büyük kepçe tarhana çorbası 1 küçük kase haşlanmış brokoli ve karnabahar ARA ÖĞÜN 1 Kudüs hurması ve 4 yarım ceviz AKŞAM 6 yemek kaşığı zeytinyağlı kuru börülce yemeği 1 ince dilim tam buğday ekşi maya ekmeği
2. Gün
KAHVALTI Muzlu yulaflı smoothie tarifi: MALZEMELER 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı vanilya 1/2 orta boy muz 1 çay bardağı süt veya sade kefir HAZIRLANIŞI Tüm malzemeleri rondoya alarak krema kıvamına gelene kadar geçirin. Ardından küçük bir kaseye alarak tüketebilirsiniz. ÖĞLE 150 gram fırında çipura veya levrek 1 büyük kase roka-domates salatası (1 yemek kaşığı zeytinyağı ve elma sirkesi ekleyin.) ARA ÖĞÜN 10 adet çiğ fındık, bir avuç kuru üzüm AKŞAM 6 yemek kaşığı zeytinyağlı türlü 3 yemek kaşığı bulgur pilavı
3. Gün
KAHVALTI 1 dilim tam yağlı beyaz peynir 1 ince dilim tam buğday ekmeği 1 tatlı kaşığı bal Bol yeşillik (maydanoz, dere otu, taze nane, tere, roka) ÖĞLE 1 porsiyon etli kereviz yemeği1 büyük kase dereotlu-maydanozlu salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı ve elma sirkesi ekleyin.) ETİ KEREVİZ YEMEĞİ TARİFİ: MALZEMELER 5 adet orta boy kereviz 200 gram yağsız kuşbaşı et 2 havuç 1 büyük boy kuru soğan 1/2 limon 6 yemek kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı et suyu Karabiber HAZIRLANIŞI Etleri 1.5 litre su ve karabiberi ilave ederek düdüklü tencerede 20 dakika boyunca haşlayın. Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağını alın ve kuru soğanları soteleyin. Halkalar halinde doğradığınız havuçları ekleyip soteleme işlemine devam edin. Küp küp doğradığınız kerevizleri tencereye alarak yavaşça karıştırın. Sebzeler yumuşadığında etleri ekleyin ve 2 su bardağı et suyunu ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika boyunca pişirin. Sıcak o9larak servis edebilirsiniz. ARA ÖĞÜN 1 orta boy elma veya portakal AKŞAM 6 yemek kaşığı zeytinyağlı kuru barbunya yemeği 1 su bardağı ayran
4. Gün
KAHVALTI 1 haşlanmış yumurta 5-6 adet zeytin Bol çeri domates, salatalık, biber, maydanoz 1 ince dilim tam buğday ekmeği ÖĞLE 1 porsiyon yeşil mercimek salatası 1 su bardağı taze naneli ayran YEŞİL MERCİMEK SALATASI TARİFİ: MALZEMELER 1 kırmızı biber 1 çarliston biber 4 yemek kaşığı yeşil mercimek 1/4 demet dereotu 1/4 demet maydanoz 30 gram lor peyniri 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1/4 adet limon 1 tatlı kaşığı zeytinyağı HAZIRLANIŞI Haşlanmış yeşil mercimek, ince doğranmış biber, dereotu, maydanozu geniş bir kaba alın, üzerine lor peynirini ekleyin. Bir kasede zeytinyağı, limon ve nar ekşisini karıştırarak hazırladığınız salata ile harmanlayın. ARA ÖĞÜN 1 su bardağı sade kefir AKŞAM 1 kase ezogelin çorbası 1 büyük kase mevsim salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı ve elma sirkesi ekleyiniz.)