28.03.2022-13:08 (Son Güncelleme:28.03.2022-13:08)

Will Smith’in karısının hastalığı Alopesi nedir? Alopecia sebepleri neler, neden olur, nasıl anlaşılır, tedavisi var mı?

Dün akşam gerçekleşen Oscar Ödül Töreni'nde Will Smith ile Chris Rock arasında yaşanan olay geceye damgasını vurdu. Chris Rock'ın sahnede Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in hastalığı ile alay edince Will Smith, Chris Rock'ı yumrukladı. Bu olaydan sonra Jada Pinkett Smith'in hastalığı merak edildi. Peki Will Smith’in eşinin hastalığı Alopecia (Alopesi) nedir? Alopesi hastalığı neden olur, nasıl anlaşılır? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Dün akşam gerçekleşen Oscar Ödül Töreni'nde yaşanan Will Smith ile Chris Rock kavgası geceye damga vurdu. Chris Rock'ın sahnede Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in hastalığı ile alay edince Will Smith, Chris Rock'ı yumrukladı. Yaşanan olaydan sonra Jada Pinkett Smith hastalığı merak edildi. Jada Pinkett 2018 yılından beri halk arasında saçkıran olarak bilinen Alopesi hastalığı ile mücadele ediyor.


Alopesi hastalığı nedir?

Halk arasında saçkıran olarak bilinen Alopesi hastalığı saç kaybına neden olan bir otoimmün bozukluğudur. Bağışıklık sisteminin kendi hücre ve dokularına karşı mücadeleye girmesiyle oluşan Alopesi hastalığı saçlı deri, sakal bölgesi, kaşlar, kirpikler gibi kıl köklerini etkileyen bir hastalıktır.

Alopesi hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir?

Alopesi hastalığını neden olduğuna dair kesin bir bilgi bilinmemektedir. Vücudun kendi hücre ve dokularını yabancı olarak tanımasıyla ortaya çıkan Alopesi hastalığında bağışıklık sistemi saç köklerine saldırarak saçın uzamasını durdurur ve saç dökülmesi yapar. Alopesi hastalığı saç dökülmesine, kıl köklerinde iğne deliği şeklinde oyuklar oluşmasına, tırnaklarda beyaz lekelenme ya da çizgilenmeye, sertleşmeye ve soluk görünmeye neden olur.

Alopesi hastalığı nasıl tedavi edilir?

Alopesi hastalığının tedavisi medikal müdahaleler ve kremlerle yapılmaktadır. Hastada saç kaybını azaltmak amacıyla uygulanan tedavi şekillerinden sonra iyileşmeler kişiye göre değişiklik gösterir. Hastalığı ağır geçiren kişilere ise uygulanan medikal müdahalelere rağmen saç kaybı şikayeti devam edebilir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr