11.04.2020-15:46 (Son Güncelleme:11.04.2020-15:37)

Whatsapp Gruplarındaki Yazışmaların İzleneceği İddiaları Asılsız!

TBMM'de, WhatsApp gruplarındaki yazışmaların izlenmesi ve suç ifadelerinin tespit edilmesine yönelik yasal düzenleme yapılacağına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Sosyal medyayı çalkalayan bir iddiaya göre, WhatsApp gruplarındaki yazışmaların izlenerek suç teşkil eden davranışların tespit edildiğine, konuşmalarda geçen ve suç niteliği taşıyan cümlelerden ötürü işlem yapılmasına imkan sağlayan düzenleme üzerinde çalışıldığı ifade edidli.

Bu iddiaları kapsayan bazı ses kayıtlarında ise WhatsApp gruplarından çıkış yapılması ve grupların yeniden oluşturulması tavsiye edildi. Düzenlemenin, Meclis'te görüşmeleri devam eden infaz paketinde yer aldığı dedikoduları da yayıldı.

İddialar, ilgili kurumlar tarafından gerçek dışı bulundu. Böyle bir düzenlemenin söz konusu olmadığı, iddiaların asılsız olduğu işaret edildi.

TBMM’de de bu doğrultuda bir planın oluşturulmadığına işaret edildi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Twitter üzerinden konuya yönelik şu açıklamaları gerçekleştirdi: "WhatsApp grupları ile ilgili TBMM'de kanuni düzenleme gibi dolaşan asılsız bir haber ve ses kaydı var. TBMM'de Pazartesi gününe kadar görüşeceğimiz yasa teklifi içinde böyle bir kanun maddesi olmadığı gibi, görüşülen yasa İnfaz Yasası'dır, itibar edilmemeli."

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr