Vücuttaki toksinleri atıyor! Sarımsağı Ramazan ayı boyunca sofranızdan eksik etmeyin
Ramazan ayının gelmesiyle beslenme düzeninde değişiklikler yaşanmaya başladı. Bu süreçte bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak önemli bir mesele hâline geliyor. Ramazan ayında uzun saatler aç ve susuz kalmak vücut direncini düşürüyor. İşte Ramazan ayında tüketilmesi gereken besinler…
Ramazan ayında uzun saatler aç ve susuz kalmak vücut direncini düşürüp bağışıklığı zayıflatıyor. Ancak ramazanda bağışıklığı destekleyici bu besinlerle direncinizi güçlendirebilirsiniz.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, ramazan ayında tüketilmesini önerdiği besinleri sıraladı. >Uzman isim, bol su tüketmenin önemine değinerek şöyle dedi: ''Toksinlerden kurtulmak ve vücut direncini artırmak için günlük 8 su bardağı su tüketimini ihmal etmeyip beraberinde taze sıkılmış meyve sebze sularıyla sıvı tüketimini desteklemek önemli olacaktır.''
Ramazan ayında sarımsağı sofranızdan eksik etmeyin!
Sarımsağın faydalarına değinen Örkçü, yemekleri >lezzetlendirmenin yanında antioksidan özelliğiyle toksinleri atmakta yardımcı olduğunu ifade etti.
Düzenli kefir tüketmenin vücut direncini artırdığını dile getiren uzman isim, Ramazan ayında bol bol kefir tüketilmesini önerdi.
Kekiğin faydalarının da altını çizen Örkçü, ''Kekik, balgam söktürücü, dezenfektan özellikleri gösterir. Akciğer ve bronşların sağlığı için kullanımı önemlidir'' dedi.
Ramazan ayı boyunca uzak durulması gereken besinleri de sıralayan uzman isim, ''Özellikle paketli gıdalar, hazır çorbalar, rafine şeker içeren besinler (sanayi tipi kek, börek, pasta, bisküvi, iyi pişmemiş üzerinde yanık ve kömür karası görünümü olan etlerden uzak durmak gerek'' diyerek önemli bilgiler paylaştı.