26.10.2024-21:07 (Son Güncelleme:26.10.2024-21:07)

Von der Leyen: Karadağ 2028'de AB Üyeliği Hedefinde İddialı

AB Komisyonu Başkanı, Karadağ'ın 2028'de Avrupa Birliği'ne katılmasının ulaşılabilir olduğunu belirtti.

Karadağ'ın AB Üyelik Hedefi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Karadağ'ın 2028'de Avrupa Birliği'ne katılma hedefinin hem iddialı hem de ulaşılabilir olduğunu açıkladı.

Podgoritsa'da Basın Toplantısı

Batı Balkan turunu Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da tamamlayan Von der Leyen, bu süreçte Karadağ Başbakanı Milojko Spajic ile bir basın toplantısı düzenleyerek, Karadağ'ın AB üyeliğine yönelik bağlılığını vurguladı.

"Karadağ'ın İlerlemesi Takdir Edilmeli"

Von der Leyen, "Karadağ'ın 2028'de AB üyeliğini alma hedefi iddialı ama ulaşılabilir." diyerek, ülkenin AB geleceğine olan istekliliğini dile getirdi.

Karadağ'ın Hedefleri ve Önemi

Başbakan Spajic, son bir yılda Karadağ'ın AB üyeliği yolunda önemli adımlar attığını belirtti ve şöyle devam etti: "Önümüzdeki 2 yıl kilit rol oynuyor. Karadağ'ın 2026 sonuna kadar 26 faslı kapatması gerekiyor. 2028'in sonuna kadar AB üyesi olmayı hedefliyoruz."

Von der Leyen ayrıca, Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic ile de bir araya gelerek, ülkedeki reform süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Ursula von der Leyen, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova ve Karadağ dahil olmak üzere Batı Balkan ülkelerini kapsayan turunu tamamladı.

Batı Balkan turunu Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da tamamlayan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen (solda), Başbakan Milojko Spajic (sağda) ile basın toplantısı düzenledi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr