22.10.2024-14:28 (Son Güncelleme:22.10.2024-14:28)

Viyana'da Büyükelçi Tunalıgil Anma Töreni Düzenlendi

22 Ekim 1975'te şehit edilen Büyükelçi Tunalıgil için Viyana'da anma etkinliği gerçekleştirildi.

Viyana'da Büyükelçi Tunalıgil Anıldı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, 22 Ekim 1975'te Ermeni terör örgütleri tarafından şehit edilen Büyükelçi Daniş Tunalıgil için bir anma programı düzenlendi. Tören, Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği önünde gerçekleştirildi.

Çelenk ve Saygı Duruşu ile Başladı

Tören, elçiliğin dış cephesine yapılan plakete çelenk konulması ve saygı duruşu ile başladı. Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, burada yaptığı konuşmada, Tunalıgil’in ve vatanlarından uzakta görev yaparken hayatını kaybeden diğer Türk diplomatlarının anılması için toplandıklarını belirtti.

Ermeni Terörünün Kurbanı Olmuş İlk Büyükelçi

Ceyhun, Merhum Tunalıgil'in, Ermeni teröristlerce şehit edilen ilk büyükelçi olduğunu ve 1970-80'li yıllarda bu terör örgütlerinin saldırılarında 58’inin Türk vatandaşı olduğu toplam 77 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Düşmanlığın Sıfır Toleransı

Viyana'da, 20 Haziran 1984’te Çalışma Müşaviri Erdoğan Özen ve Birleşmiş Milletler Sosyal Kalkınma ve İnsancıl İşler Merkezi Direktör Yardımcısı Evner Ergun'un da aynı şekilde şehit olduğunun altını çizen Ceyhun, "Viyana’daki Türk diplomatları ve Türk toplumunun temsilcileri olarak bu alçak terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz." dedi.

Adaletin Sağlanmaması Acı Veriyor

Ceyhun, Türk milletinin teröre boyun eğmeyeceğini vurgulayarak, "Her yıl bu anma törenlerinde dile getirdiğim ifadeleri maalesef bu yıl da tekrarlamak zorundayım. Viyana'da kaybettiğimiz şehitlerin katilleri hâlâ yakalanamamış ve hak ettikleri cezaları almamışlardır." diyerek adaletin tecelli etmemiş olmasının yaraların hâlâ kanamasına neden olduğunu ifade etti.

Dua ve Katılımlar

Törene, Türkiye'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hatun Demirer ve Türkiye'nin BM Viyana Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Eler'in yanı sıra buradaki Türk toplumunun temsilcileri katıldılar. Şehitler için dua okunan tören, anma ve saygının ön planda tutulduğu anlamlı bir etkinlik olarak gerçekleşti.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 22 Ekim 1975’de Ermeni terör örgütleri tarafından şehit edilen Büyükelçi Daniş Tunalıgil için Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği önünde anma programı düzenlendi. Törene, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun (sağda),Türkiye’nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hatun Demirer (sol 3), Türkiye’nin BM Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Eler’in (sol 2) yanı sıra buradaki Türk toplumunun temsilcileri katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr