22.07.2019-10:56 (Son Güncelleme:22.07.2019-10:48)

Vişneli Parfe Nasıl Yapılır? Vişneli Parfe Tarifi

Yaz meyvelerinden yapılan tatlılar hem hafif hem de vitamin dolu. Vişneli parfe tarifi de sizi yazın en serin anlarında buluşturacak. Yapmak için sabırsızlanacağınız tarifimizin malzemelerini ve hazırlanış aşamalarını sizler için derledik.

Fransız tatlılarından olan parfe yumurta, şeker ve krema ile hazırlanan bir tür dondurulmuş tatlıdır. Yaz tatlılarını sevenler parfe tarifini mutlaka deneyin.

VİŞNELİ PARFE TARİFİ

Malzemeler:

-4 adet yumurta sarısı
-1 tatlı kaşığı vanilya özütü
-1 paket krema (200 ml)
-1 su bardağı çekirdeksiz vişne
-Yarım su bardağı bisküvi kırığı
-Yarım su bardağı fındık kırığı

Şurup için:

-Çeyrek su bardağı su
-Çeyrek su bardağı toz şeker

Nasıl yapılır?

-Su ve şekeri şerbet kıvamına geline kadar kaynatın sonra ocaktan alın.
-Benmaride yumurta sarılarına çırpma teli ile çırpın. Hazırladığınız şerbeti ip gibi akıtın ve kabarıp, rengi açılana dek çırpın.
-Koyu bir kıvam aldığında ise vanilya özütünü ekleyin, benmariden alın ve buzdolabında soğuması için bırakın.
-Kremayı mikserin yüksek devrinde çırparak kabartın.
-Önce üçte birini soğuttuğunuz yumurtalı karışıma alttan yukarı doğru söndürmemeye dikkat ederek karıştırın.
-Kalanını da azar azar ilave edip aynı şekilde spatula ile karıştırarak ekleyin.
-Silikon kalıplarınızı su le ıslatın ve fazla suyunu süzdürün.
-Kapların yarısına parfe karışımı akıtn, vişneleri kaplara paylaştırın ve kalan karışımı dökün. Son olarak gibi bisküvileri ekleyin.
-Dondurucuda 3-4 saat soğutun ve süsleyerek servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr