17.07.2020-10:17 (Son Güncelleme:17.07.2020-10:18)

Virüslere Karşı Koruduğu Ortaya Çıktı!

Beklenmedik bir anda kendinizi kötü hissedebilir ve hastalanabilirsiniz. Bu hastalığın nedeni ise bağışıklık sisteminizin düşük olmasından kaynaklıdır. Peki bağışıklık sistemini korumak için neler yapmalıyız? Hangi besinler doğal antibiyotik görevi görür? İşte detaylar...

Sağlıklı beslenmenin vücuttaki olumlu etkilerini bilmeyen yoktur. Bunun için tükettiğimiz besinleri özenle seçmeliyiz. Antibiyotik kullanmak yerine tüketeceğiniz besinlerin antibiyotik etkisi olduğunu biliyor muydunuz?

DOĞAL ANTİBİYOTİK OLAN BESİNLER

Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, 'Bağışıklık sistemi insan vücudunu hastalıklara karşı koruyan, zararlı mikropları fark edip yok etmeye çalışan bir sistemdir. Antibiyotik kullanmadan bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle güçlendirmeniz mümkün' diyerek, mutlaka tüketilmesi gereken 10 doğal antibiyotiği anlattı.

Antibiyotik etkisi olan soğan ve sarımsak özellikle çiğ tüketildiğinde içeriğindeki sülfürlü bileşikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere karşı korumaktadır. Hücre onarımını kolaylaştırarak ayrıca helikobakter pilori gibi bazı bakterilerin çoğalmasını önlemektedir. Fakat aşırı tüketimi vücutta kanamalara neden olabiliyor. Kokusundan dolayı pek çok kişinin tüketiminden kaçındığı sarımsağa her gün iki diş sofrada yer vermek fazlasıyla faydalıdır.

Kefir, mikropların kol gezdiği bugünlerde vücut direncini artırmak için birebirdir. Son yıllarda yapılan tüm çalışmalar, düzenli kefir tüketildiğinde kefirin üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu olduğunu belirtiyor. Kefir, gribal enfeksiyonlara karşı etkili olurken, bağırsakta kanser oluşturan etkenleri engelliyor. Aynı zamanda probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemine yararlıdır.

Bağışıklık sisteminin harika besinlerinden biri olan ıspanak, A, B, C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsini bir arada bulundurmaktadır. Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde bol miktarda bulunan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, aynı zamanda enfeksiyonlarla da savaşıyor. Kalp dostu olan ıspanak beynin yaşlanmasını geciktirici bir etkisi vardır. Sağlık vadeden ve tam da mevsimi olan doğanın bu mucizevi besinini bol bol tüketmeye özen gösterin.

Turp, içerisinde bulunan zengin C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek diyet lifi sayesinde tam bir sağlık kaynağıdır. Çok güçlü bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde birebir. Yüksek lifi sayesinde sindirim ve boşaltım sistemini destekliyor ve öksürüğe iyi geliyor.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr