24.11.2023-16:26 (Son Güncelleme:24.11.2023-17:28)

Vikings dizisinin Ragnar'ı Türkiye'ye geldi: Ayasofya Travis Fimmel'i büyüledi

Tüm zamanların efsane dizilerinden biri olan "Vikings", her sezonuyla izlenme rekorları kırıyor. Sevilen yapımda "Kral Ragnar" karakteriyle ünlenen Hollywood yıldızı Travis Fimmel, Türkiye'yi ziyaret etti.

Tüm zamanların efsane dizilerinden "Vikings"de oynadığı "Kral Ragnar" karakteriyle dünyada şöhret olan Hollywood yıldızı Travis Fimmel, Türkiye'deki hayranlarına sürpriz yaparak Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu ile bir araya gelen Fimmel, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni ve Ayasofya Tarihi Müzesi'ne ziyaretlerde bulundu.

Tüm dünyada sevilerek izlenen ve geniş hayran kitlelerine ulaşan efsane dizi "Vikings", her sezon izlenme rekorları kırıyor. Efsane yapımda "Kral Ragnar" karakteriyle tanınan ünlü Hollywood yıldızı Travis Fimmel, Türkiye'yi ziyaret etti.


Turistik gezi amaçlı geldiği İstanbul'da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu ile bir araya gelen ünlü yıldız, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni ve Ayasofya Tarihi Müzesi'ni ziyatet etti.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif'nin tarihi ve mimarisini dikkatle dinleyen Fimmel, Ayasofya'nın zengin tarihini dijital olarak ziyaretçilere sunan Ayasofya Tarihi Müzesi'nin atmosferini de deneyimlemeyi ihmal etmedi.


"2023'te Türkiye'ye gelen turist sayısında rekor yaşandı''

Dünyaca ünlü yıldıza tarihi gezide eşlik eden Bakan Yardımcısı Mumcu, şöyle konuştu:

"2023'te Türkiye'ye gelen turist sayısında rekor artış yaşandı. Bu rakamları elde etmemizde, Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'un girişimleriyle 2019'da kurduğumuz Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) büyük katkısı var.

Ülkemizi dünyada en yoğun tanıtım yapan ülke konumuna getirdik. 200 farklı pazarda tanıtım yapıyoruz. Anadolu'nun zengin geçmişi, Türkiye'yi uluslararası film endüstrisi için de çekici bir destinasyon haline getiriyor

Bu potansiyeli değerlendirmek için film endüstrisine yönelik çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Ülkemizin dünyaca ünlü yıldızların tercihleri arasına girdiğini görmek bizleri çok memnun ediyor. Tanıtım faaliyetlerimizin karşılığı alıyoruz."


yareneryilmaz@haber365.com.tr