Vejeteryanlara Özel: Peynirli Izgara Patlıcan Tarifi
Birbirine çok yakışan patlıcan ve peynir ile son derece lezzetli bir sıcak hazırlayabilirsiniz. Hazırlanışı son derece basit olan peynirli ızgara patlıcan tarifi ile kendinizi lezzetten dört köşe olmuş bulacaksınız. Peki, peynirli ızgara patlıcan nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
Vejeteryanlar için hazırlanışı pratik olan hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif ile karşınızdayız. Vejeteryanların yanı sıra normal beslenme düzenine sahip olan kişilerinde afiyetle tüketebileceği peynirli ızgara patlıcanın hazırlanışını derledik. İşte detaylar…
MALZEMELER
- 1 büyük patlıcan,
- Birkaç top mozzarella peyniri,
- 4 adet cherry domates,
- 1/4 su bardağı taze fesleğen yaprağı,
- 1 çay kaşığı deniz tuzu,
- Hindistan cevizi yağı,
- Balzamik sirke,
- Karabiber
NASIL YAPILIR?
Patlıcanları ince ince dilimleyin. Ardından bir kabın içerisine alın ve tuz, Hindistan cevizi yağı, karabiber ile ovalayıp 30 dakika bekletin. Ardından ızgarayı orta sıcaklıkta açın ve iyice ısındıktan sonra patlıcanların, her iki tarafını da 4’er 5’er dakika ızgarada kızartın.
Servis tabağına, bir adet patlıcan, bir adet peynir olacak şekilde peynir ve patlıcanları sıralayın. Ardından üzerine doğradığınız domatesleri dizerek fesleğen yaprakları ile süsleyin. Üzerine balzamik sirke gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…