24.10.2024-13:39 (Son Güncelleme:24.10.2024-13:39)

Van'da Öğrenci Arkadaşının Hayatını Heimlich Manevrasıyla Kurtardı

Van'da bir öğrenci, arkadaşı tarafından uygulanan Heimlich manevrasıyla elma parçasından kurtuldu. Olay güvenlik kameralarına yansıdı.

Van'da Heyecan Verici Bir Kurtarma Olayı

Van'ın İpekyolu ilçesindeki Vakıfbank Ortaokulu'nda yaşanan olay, bir öğrencinin hayatını kurtarma mücadelesiyle doluydu. 6. sınıf öğrencisi Çağrı Beyazpolat, teneffüste yediği elmanın bir parçası nefes borusuna kaçınca sıkıntı yaşamaya başladı.

Olay Anı ve Müdahale

Sınıf arkadaşları durumu hemen fark ederek Beyazpolat'ı koridora çıkardılar ve nöbetçi öğretmene haber vermek için koştular. Bu sırada, arkadaşı Muhammet Enes Karataş, ilkyardım eğitimi sırasında öğrendiği Heimlich manevrasını uygulamaya karar verdi. Karataş, elma parçasını başarılı bir şekilde çıkararak Beyazpolat'ın rahat nefes almasını sağladı.

Güvenlik Kameralarındaki Anlar

Olay anı, okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Beyazpolat, yaşadığı durumu şu sözlerle aktardı: "Bir anda nefes alamadım. Öğretmenin yanına gitmek için koridora çıktım. Beni gören arkadaşım Muhammet yardımıma koştu. Heimlich manevrası yaparak hayatımı kurtardı. Çok mutluyum."

İlk Yardım Eğitiminin Önemi

Arkadaşının hayatını kurtaran Muhammet Enes Karataş ise, "Yardım etmek için yanına koştum. Öğretmenlerimin bize daha önce öğrettiği Heimlich manevrasını uygulayarak nefes borusuna kaçan elma parçasını çıkardım. Arkadaşımın hayatını kurtardığım için çok mutluyum." ifadelerinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras da, "İlkyardım eğitimi alan öğrencimizin solunum yoluna elma kaçan arkadaşına müdahalesi takdire şayan. Bu tür istenmeyen olaylar yaşanabiliyor ama böyle durumlarda öğretmen ve öğrencilerimizin ilk yardım eğitimine ve vakalara müdahale edebilecek bilgiye sahip olmaları bizler için mutluluk verici. Umuyoruz ki bir daha bu tür olaylar yaşanmaz." şeklinde konuştu.

Van'da nefes borusuna elma kaçan ortaokul öğrencisi Çağrı Beyazpolat (sağda) arkadaşı Muhammet Enes Karataş'ın (solda) yaptığı Heimlich manevrasıyla kurtuldu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr