30.09.2024-15:26 (Son Güncelleme:30.09.2024-17:11)

Van'da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Sürüyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş için arama faaliyetleri devam ediyor. Ailesi endişeli bekleyişini sürdürüyor.

Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van'da kaybolan Rojin Kabaiş adlı üniversite öğrencisi için başlatılan arama faaliyetleri tüm hızıyla sürmekte. Cuma akşamı, arkadaşlarına sahile çakıl taşı toplayacağını belirten Kabaiş, o günden beri haber alınamıyor.

Arama Ekipleri Sahilde Görevde

Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi dalgıçları, Van Gölü'nün üniversite bölgesinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Su altı görüntüleme cihazları ve botlarla arama yapan ekipler, hem gölün derinliklerinde hem de kıyı bölgelerinde Rojin'i bulmayı hedefliyor.

Baba Kabaiş: “Herhangi Bir Düşmanlığımız Yok”

Rojin Kabaiş'in ailevi durumuna dair bilgileri paylaşan baba Nizamettin Kabaiş, "İş birliği içinde yapılan arama çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür ediyorum. Kızımın sağ salim bulunmasını umuyoruz. Hiçbir düşmanlığımız yok, sadece işlerin yolunda gitmesini istiyoruz," şeklinde konuştu.

Çalışmalara Rektör de Katıldı

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli de arama çalışmalarının gerçekleştirildiği bölgeye gelerek bilgi aldı. Sağlık ekipleri, bölgede hazır bekletilirken, Rojin’in ailesi ve yakınları bekleyişlerini sürdürmekte.

Diğer Kayıp Öğrenci Bulundu

Öte yandan, daha önce kaybolan 15 yaşındaki lise öğrencisi S.S.M.A da güvenlik güçleri tarafından bulundu. Sağlık durumu iyi olan öğrenci, ailesine teslim edildi.

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları devam ediyor. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri, polis helikopteri, Polis Arama Kurtarma (PAK), AFAD ve Büyükşehir Belediyesi dalgıçları, Van Gölü'nün üniversite sahilinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr