11.10.2024-17:46 (Son Güncelleme:11.10.2024-17:46)

Van'da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için 14 gündür devam eden arama çalışmaları sürüyor.

Arama Çalışmaları 14. Güne Girdi

Van Gölü çevresindeki yerleşim alanlarında süren arama çalışmalarında, Bardakçı Mahallesi yakınlarında bir kıyafet bulundu ve ekiplerce muhafaza altına alındı.

Öğrencinin Kayboluş Süreci

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Okul Öncesi Öğretmenliği okuyan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini bildirmişti. O tarihten bu yana kendisinden haber alınamıyor.

Aramalara Destek Veren Kuruluşlar

Kayıp öğrencinin bulunmasına yönelik çalışmalar; Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve AFAD deniz ekipleri gibi çeşitli bünyelerden oluşan ekiplerle yürütülüyor. Su altı görüntüleme cihazları kullanılarak yapılan aramada, kıyıdaki alanlar da özel eğitimli dedektörler ve kadavra köpekleri ile taranıyor.

Bakan Yerlikaya'dan Bilgilendirme

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Kabaiş'e ait bir başörtüsünün bulunduğunu belirterek, ekiplerin arama çalışmalarını yoğunlaştırdığını ifade etti.

Aile Bekleyişini Sürdürüyor

Kabaiş'in ailesi ve yakınları, arama faaliyetlerin sürdüğü bölgede endişeli bir şekilde sonuç alınmayı bekliyorlar.

Van'da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 14'üncü gününde de devam ediyor. Daha önce sahilde cep telefonu ve kulaklığı bulunan Kabaiş'in bulunması için Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD dalgıç ekipleri, su altı görüntüleme cihazından da yararlanarak Van Gölü'nde çalışma yürütüyor. Kıyıdaki ekipler de Diyarbakır ve Erzurum'dan getirilen özel eğitimli dedektör ve kadavra köpeklerinin de dahil edildiği çalışmalarda, sahile yakın yerleşim yerlerini, metruk yapıları ve sazlık alanları sürekli kontrol ediyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr