11.10.2024-19:46 (Son Güncelleme:11.10.2024-19:46)

Van'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Yürüyüş Gerçekleştirildi

Van'da kadınlar, kadına yönelik şiddete tepki göstermek için bir araya geldi. Van İHH öncülüğündeki etkinlikte seslerini duyurdular.

Van'da Kadına Yönelik Şiddete Tepki

Van'da düzenlenen bir etkinlikte, kadınlar kadına yönelik şiddet olaylarına karşı seslerini yükseltti. Beşyol Meydanı'nda toplanan katılımcılar, "Mahallene, okuluna, ailene sahip çık. Hepimiz sorumluyuz" yazılı pankartlar taşıdılar.

Etkinlikte Açıklama Yapan Yıldız Doğan

Van İHH İnsani Yardım Derneği Eğitim Birimi Sorumlusu Yıldız Doğan, kadınlara yönelik şiddet ve bu kapsamda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Doğan, güvenli bir gelecek için toplumun bir arada barış içinde yaşaması gerektiğini vurguladı.

Son zamanlarda artan şiddet olaylarına değinen Doğan, "Kötülüğün sıradanlaşması, özellikle kaybettiğimiz çocuklar ve kadınlarla toplum vicdanımızı zayıflatıyor. Kadınlarını koruyamayan bir toplumun geleceği güvende değildir." şeklinde konuştu.

Uyuşturucu Sorunu

Doğan, uyuşturucu kullanımının toplum üzerindeki zararlarına da dikkat çekerek, "Ülkemizde işlenen her üç suçtan biri uyuşturucu etkisi altındadır. Bu durum, uyuşturucu ile mücadelenin ne kadar acil bir ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Kadın cinayetleri, çocuk istismarı ve hayvanlara yönelik şiddet kınanırken, bu olumsuzlukları besleyen akımların toplumda meşruiyet kazanmaya çalıştığına tanık oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Van'da bir araya gelen kadınlar, kadına yönelik şiddet ve bu kapsamda devam eden suçlara tepki gösterdi. Van İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde, Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, "Mahallene, okuluna, ailene sahip çık. Hepimiz sorumluyuz" yazılı dövizler taşıdı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr