17.10.2024-14:26 (Son Güncelleme:17.10.2024-14:26)

Van'da Ailelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor

Van'da dağa kaçırılan çocukları için aileler, DEM Parti önünde eylemlerine devam ediyor. Talepleri ise net: Çocuklarına kavuşmak.

Vanlı Aileler Evlat Nöbetini Sürdürüyor

Van'da, çocukları terör örgütü tarafından dağa kaçırılan aileler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı önünde başlattıkları eyleme bu hafta da devam etti.

Aileler Bir Araya Geldi

Menekşe Sokak'ta bir araya gelen aileler, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle birlikte DEM Parti'nin İl Başkanlığı önüne yürüdü. Bu eylemle, PKK terör örgütüne ve DEM Parti'ye karşı seslerini yükseltmeyi amaçlıyorlar.

Çağrılar ve Duygular

Oğlunun 2014 yılında dağa kaçırıldığını ifade eden İbrahim Ereğli, yıllardır oğlundan haber alamadığını dile getirdi. Ereğli, "Oğlum için eyleme katıldım. Ona kavuşmak için mücadele ediyorum. Oğlum, sesimizi duyuyorsan gel teslim ol," sözleriyle duygularını aktardı.

Kızı için eyleme katılan Nazlı Sancar ise, "Çocuklarımıza kavuşana kadar eylem yapmaya devam edeceğiz. DEM Parti'liler bir gün gelip derdimizi dinlemediler, acımızı paylaşmadılar. Çocuklarımızı, DEM Parti ve PKK'dan istiyoruz," diyerek talep ettikleri çözümü yineledi.

Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı önündeki eylemlerine bu hafta da devam etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr