28.10.2024-22:28 (Son Güncelleme:28.10.2024-22:31)

Van'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Van'ın Çatak ve Erciş ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fener alaylarıyla coşku dolu bir şekilde kutlandı.

Van'da 29 Ekim Coşkusu

Van'ın Çatak ve Erciş ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında renkli fener alayları düzenlendi. Çatak'ta Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü, bando ekibi eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşlerle kutlandı.

Çatak’ta Fener Alayı Etkinliği

Çatak'ta otogar çevresinde toplanan öğrenciler ve vatandaşlar, meşalelerle birlikte öğretmen evine kadar yürüdü. Bu anlarda çevredeki esnaf, alkışlarla; evlerinden izleyenler ise Türk bayraklarıyla yürüyüşe destek verdi.

Çatak Kaymakamı Kadir Kılıç, konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek Cumhuriyet Bayramı'nın önemine vurgu yaptı. Yürüyüşe İlçe Jandarma Komutanı Gülali Çendik, İlçe Emniyet Amiri Ünal Tanış, protokol üyeleri, askeri personel ve öğretmenler de katıldı.

Erciş'te Bayram Coşkusu

Erciş'te ise Kaymakam Murat Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Özcoşar, Adalet Komisyonu Başkanı Musab Kurt, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zafer Akkaş, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Geniş, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu ile ilçe sakinleri Van Yolu Caddesi'nde buluştu.

Etkinlikte, 101 genç tarafından taşınan 60 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Türk Kızılay Erciş Şubesi tarafından katılımcılara çorba ikram edildi.

Eşiyle birlikte yürüyüşe katılan Gizem Arslan, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak üzere alanda olduklarını belirtirken, “Eşimin görevi nedeniyle Van'dayız. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız. Bize böyle güzel bir ülke armağan ettikleri için ruhları şad olsun” dedi.

Cansu Berfin Zorlu ise Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladıklarını ifade etti.

Van'ın Erciş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi. Cumhuriyet'in 101'inci yıl dönümü dolayısıyla 101 gencin 60 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıdığı etkinlikte katılımcılar, Tugay Caddesi'ne kadar yürüdü.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr