15.10.2024-09:42 (Son Güncelleme:15.10.2024-09:42)

Van'da 18. Günde Kayıp Öğrenci Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi için aramalar 18. günde sürüyor, ekipler her türlü imkanı seferber etti.

Van'da Kayıp Öğrenci Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları

Van'da 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in kaybolmasının üzerinden 18 gün geçti. Kabaiş, arkadaşlarına çakıl taşı toplamak üzere sahile gideceğini belirtmişti. Ancak, kendisinden 27 Eylül'den bu yana haber alınamıyor.

Arama Çalışmaları Sürüyor

Kayıp öğrencinin bulunması için Van Valiliği önderliğinde oluşturulan özel ekipler, hem göl hem de kıyı alanlarında arama çalışmalarını sürdürüyor. Dalgıçlar ve ekipler, teknolojik ekipmanlarla gölün derinliklerini tarıyor.

Arama Ekibi ve Ekipmanlar

Sahil Güvenlik, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü gibi kuruluşların destek verdiği arama çalışmalarında 20 dalgıç, 5 gemi, 4 bot, jetski ve sonar cihazları aktif olarak kullanılıyor.

Kıyı ve Havadan Arama

Çevik kuvvet, atlı polisler, jandarma ve sivil toplum kuruluşlarından özel eğitimli arama köpekleriyle desteklenen ekipler, 2 polis helikopteri ve insansız hava araçlarıyla arama faaliyetlerini havadan da yürütüyor.

Hedef Kayıp Öğrenci

Knınçlarına ulaşmaya çalışan araştırmacılar, özellikle teşhis edilen noktalarla birlikte Bardakçı Mahallesi çevresindeki metruk yapıları, sazlık bölgeleri kontrol etmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 Ekim'de sosyal medya üzerinden Kabaiş'e ait başörtüsünün bulunduğunu duyurmuştu.

Van'da, kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 18'inci gününde devam ediyor. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD'dan 20 dalgıç ve gemi adamı, 5 gemi, 4 bot, jetski ve sonar cihazlarıyla gölün derinliklerini tarıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr