19.09.2024-13:38 (Son Güncelleme:19.09.2024-13:41)

Van Gölü canavarı gerçek mi? Van Gölü canavarı tekrar görüldü mü?

Yüzyıllar boyunca bir efsane olarak anılan Van Gölü canavarının tekrar görüldüğüne dair sosyal medyada ortaya atılan iddiaların ardından internet üzerinden Van Gölü canavarı gerçek mi? Van Gölü canavarı tekrar görüldü mü? gibi sorular araştırılmaya başlandı. İşte ayrıntılar…

Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla beraber yüzyıllardır var olduğu iddia edilen Van Gölü canavarı hakkındaki söylentiler bazı görüntülerle beraber yeniden gündem olmaya başladı. Bazı vatandaşlar Van Gölü canavarı benzeri bir canlı gördükleri iddiasıyla sosyal medyadan fotoğraflar paylaşınca sosyal medya çalkalandı. Peki Van Gölü canavarı gerçek mi? Van Gölü canavarı tekrar görüldü mü?

Van Gölü canavarı tekrar görüldü mü?

Yıllardır farklı dönemlerde çeşitli tarihi kaynaklarda yer alan ve halk arasında efsaneleşen Van Gölü Canavarı, yeniden gündeme geldi. Osmanlı Dönemi’nden bu yana sahildeki vatandaşları kaçırdığı iddia edilen ve o dönemin gazetelerine bile konu olan Van Gölü Canavarı, 90’lı yıllarda da canavar gördüğünü söyleyen vatandaşların beyanlarıyla dünya basınının ilgisini çekmişti. Her ne kadar yıllar içinde bu iddialar azalsa da Van Gölü Canavarı hikayesi hiç bitmedi.


Geçmişte defalarca kez gündeme gelen Van Gölü Canavarı’nı gördüğünü iddia edenler, teknolojinin gelişmesiyle birlikte cep telefonları ve kameralarla canavarı görüntülediklerini öne sürmeye başladı. Bu görüntüler sosyal medyada ve çeşitli platformlarda paylaşıldıkça olay büyüdü, tartışmalar yeniden alevlendi. Her seferinde büyük yankı uyandıran bu iddialar, net bir kanıta dayandırılamadığı için bir türlü kesinlik kazanmadı.

Son görüntü heyecan yarattı

Geçtiğimiz günlerde Van Gölü’nün Gevaş ilçesinde Akdamar Adası’nın karşı kıyısında kaydedilen yeni bir görüntü, Van Gölü Canavarı söylentilerini yeniden gündeme taşıdı. Gölü görüntüleyen bir vatandaş, suda hareket eden bir cismi fark etti ve bu cismi Van Gölü Canavarı olarak tanımlayarak görüntülemeye başladı. Kayıt altına alınan bu görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve yeni bir tartışma başlattı.

Van Gölü canavarı gerçek mi?

Her yeni görüntüyle birlikte “Van Gölü Canavarı gerçekten var mı?” sorusu bir kez daha gündeme gelirken, bazı vatandaşlar gördüklerinin bir canavar olduğuna emin. Ancak, bilimsel kanıtların yetersizliği ve net görüntülerin olmaması, tartışmaları sürdürmeye devam ediyor.

Van Gölü Canavarı, efsane mi yoksa gerçek mi? Bu gizemli hikaye, yıllardır bölge halkının ilgisini çekmeye devam ediyor ve yeni iddialar, söylentilerin bitmeyeceğinin bir işareti olarak karşımıza çıkıyor.

muratcankilic@haber365.com.tr