23.10.2024-12:39 (Son Güncelleme:23.10.2024-12:39)

Van Depreminin 13. Yılında Anma Töreni

Van'da, 2011 depreminde hayatını kaybedenler anıldı. Katılımcılar, dualar ve karanfillerle kayıplarını andı.

Depremde Hayatını Kaybedenler Anıldı

Van'da, 23 Ekim 2011'de yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatlarını kaybedenler, kabirleri başında anıldı. Tabanlı Mahallesi merkezli meydana gelen felaketin 13. yıldönümü dolayısıyla Erciş ilçesinde anma programı düzenlendi.

Anma Töreni Programı

Beyazıt Mahallesi'ndeki Seyyit Muhammed Mezarlığı'nda gerçekleştirilen anma etkinliğinde, Kur'an-ı Kerim okundu ve yaşamını yitirenler için dualar edildi. Programa, Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, 108. Topçu Alay Komutanı Topçu Albay Zafer Aktaş, ilçe jandarma ve emniyet müdürleri, ilçe milli eğitim müdürü Yüksel Zorlu, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakamın Mesajı

Kaymakam Karaloğlu, anma programında yaptığı konuşmada, 13 yıl önce meydana gelen depremde vefat edenleri anmak üzere toplandıklarını belirtti. Depremlerin doğal afetler olduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Devletimizin gerekli tedbirleri alması önemlidir. Bugün, kaybettiklerimizi rahmetle anıyoruz. Geride kalanların acılarını paylaşıyoruz. 2011'de bir araya gelerek büyük bir dayanışma örneği gösterdik. 6 Şubat'taki depremlerde de aynı dayanışmayı yineledik" dedi.

Toplumun Dayanışması

Karaloğlu, Türkiye'nin her zaman acı çekenlerin yanında olduğunu aktararak, “Katil İsrail’in Filistin’de yaptığı zulme karşı Türkiye’den başka bir devlet yüksek sesle konuşmuyor” ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler kabirleri başında anıldı. Erciş ilçesinde, Seyyit Muhammed Mezarlığı'ndaki programda Kur'an-ı Kerim okundu, hayatını kaybedenler için dua edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr