06.07.2024-16:29 (Son Güncelleme:06.07.2024-17:36)

Valilik açıkladı: O ilde denize girmek 2 gün yasak

Giresun Valiliği, sağanak yağış ve kuvvetli rüzgardan dolayı oluşabilecek olumsuzluklara karşı kent genelinde bugün ve yarın denize girmenin yasaklandığını duyurdu.

Giresun’da denize girmek 2 gün boyunca yasak olacak. Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında Valilik makamında toplandı.

Giresun’da denize girmek yasaklandı

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Toplantıda, kente etkisi altına alan olumsuz hava koşullarının hafta sonu boyunca devam edeceği değerlendirildi. Bu nedenle, vatandaşların güvenliği için 8 Temmuz Pazartesi gününe kadar Giresun sahilinde denize girilmesinin yasaklandığı duyuruldu.


Trabzon Valiliği de benzer bir uyarı yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, bugün ve yarın rüzgarın 20-25 deniz mili hızına, dalga yüksekliğinin ise 1,5 metreye ulaşmasının beklendiği belirtildi. Bu durumun boğulma tehlikesi yaratabileceği ifade edilerek, Trabzon genelinde vatandaşların denize girmemesi gerektiği vurgulandı.

muratcankilic@haber365.com.tr