Üzümün Faydaları Nelerdir?
Birden fazla çeşidi bulunan üzümün insan sağlığı açısından birçok faydası bulunmaktadır. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan üzümün merak edilen faydalarını sizin için bir araya getirdik. Peki, üzümün faydaları nelerdir? Üzüm hangi hastalıklara iyi gelir? Detaylar haberimizde...
em lezzetli hem de şifa deporsu olan üzüm Akdeniz Bölgesi'nde ve Orta Asya'da yetişmektedir. Her renge ve çeşide sahip olan üzüm kalp hastalığı, alzheimer ve kanser gibi birçok hastalığın önlenmesini sağlar. İşte üzümün merak edilen faydaları...
ÜZÜMÜN FAYDALARI NELERDİR?
Kalp Hastalıklarını Önler
Kandaki nitrik oksit seviyesinin yükselmesini sağlayan üzüm, kanın pıhtılaşmasını ve genel kardiyovasküler sağlığın korumasında yardımcı olur. Bu sayede, kalp krizi riskinin önlenmesini sağlar.
Kabızlığa İyi Gelir
Kabızlığın giderilmesinde etkili olan üzüm, müshil yiyecekler arasında yer alır. Çünkü içeriğinde organik asit, şeker ve selüloz bulunmaktadır.
Astımı Tedavi Eder
Terapötik değerleri sayesinde üzüm, astım tedavisi için kullanılır. Bunun yanı sıra nemlendirici özelliği yüksek olan üzüm ciğerlerde bulunan nemin artmasını ve astımsal olayların azaltılmasını sağlar.
Kemikleri Güçlendirir
Kemik oluşumunda önemli bir yere sahip olan üzüm, bakır, demir ve manganez gibi mikro besin kaynağıdır. Düzenli tüketildiğinde osteoporoz gibi yaşa bağlı olarak gelişen koşulların başlamasını önler.
Migreni Rahatlatır
Üzüm suyu, özellikle migren ağrılarının rahatlamasında önemli bir ilaçtır. Her sabah ilave su karıştırılmadan tüketilmesi önerilmektedir.
Yorgunluğu Azaltır
Karbonhidratların enerjiye dönüşmesini sağlayan B vitamini grubunda yer alan riboflavin üzümde yüksek oranda bulunmaktadır. 1 bardak üzüm yemek enerjinizin yerine gelmesini sağlayacaktır.
Alzheimer Riskini Azaltır
Üzümde bulunan faydalı bir polifenol olan Resveratol, Alzheimer hastalığı olan kişilerde amiloidal-beta peptit seviyelerinin azaltılmasını sağlar. Yapılan araştırmalar, üzümün beyin sağlığını iyileştirebileceğini ve dejeneratif sinir hastalıklarının başlangıcını geciktirebileceğini ortaya koymuştur.