01.06.2024-12:44 (Son Güncelleme:01.06.2024-13:03)

Üzücü haber geldi: Tansu Çiller'in eşi vefat etti

Türkiye'nin 22. Başbakanı Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller, 86 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu Yeniköy'deki evinde hayatını kaybetti. Özer Uçuran Çiller'in uzun süredir diyaliz tedavisi gördüğü biliniyordu.

Özer Uçuran Çiller, Türk iş dünyasının tanınmış isimlerinden biriydi. 1937 yılında doğan Çiller, mühendislik eğitimini Saint Joseph Fransız Lisesi'nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nin bir parçası olan Robert Kolej'de eğitimine devam etti ve mühendislik alanında yüksek öğrenimini tamamladı. ABD'de bulunan Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi aldı.

Özer Uçuran Çiller kimdir?

İş yaşamına Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak başlayan Çiller, uzun yıllar boyunca Türk iş dünyasına hizmet etti. Türkiye'nin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller ile evliliğinden iki çocuğu olan Çiller, evliliğinden sonra "Çiller" soyadını almıştı.

Özer Uçuran Çiller'in vefatı, Türk siyaseti ve iş dünyasında derin bir üzüntüye neden oldu. Türkiye'nin önemli isimlerinden biri olarak bilinen Çiller'in ardından sevenleri ve yakınları büyük bir hüzünle başsağlığı dileklerini iletiyor.

cerenpeksen@haber365.com