02.02.2024-17:14 (Son Güncelleme:02.02.2024-17:14)

Uzmanlardan önemli uyarı: Dolaptaki soğan zehre dönüşebiliyor!

Soğanın faydalarını hepimiz çokça duymuşuzdur. Türk mutfağında tüm yemeklerin vazgeçilmezi olan soğan, vücuttaki tüm mikroplarla savaşan bir kahramana dönüşebiliyor. Soğanı pratik olması için doğrayarak dolapta bekletmenin zehir saçtığını biliyor muydunuz? İşte detaylar…

Sağlığa olan faydası olan ayrıca vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir yiyecek olan soğanı pratik olması için doğrayarak dolapta bekletmenin faydadan ziyade zararı olduğunu uzmanlar tarafından açıklandı.

Soğanın zararları!


Türkiye’de ve dünya genelinde çokça tercih edilen bu gıda, dilimlendiğinde ve çokça bekletildiğinde oldukça zararlı olmaktadır. Uzmanlar tarafından açıklanan dolapta saklanan soğanın zararları, uzmanlar ve yapılan araştırmalar, çiğ olarak şekilde doğranan soğanların saklama kaplarında veya buzdolabının içerisinde muhafaza edilmesi halinde bile bakteri oluşturduğunu görülmektedir. Dolayısıyla kesilen soğanlar mutlaka bekletilmeden tüketilmelidir.

Soğanın saklamak için çeşitli yöntemler!


Uzmanların uyarısına göre, eğer soğan yanlış bir şekilde tüketilirse vücudun enfeksiyon kapmasının yanında gıda zehirlenmesine bile sebep olabiliyor. Ayrıca yarım kalmış bir soğanın ertesi gün yenmesi veya yemeklere konması da tehlike oluşturuyor. Öyle ki bu durum zehirlenmelere kadar gidebiliyor. Dilimlenmiş şekilde bir gece dahi beklemiş soğan, safra salgılarını, mide asidini artırır ve gıda zehirlenmesine yol açabilir. Eğer doğradığımız soğan arttıysa onu kapalı bir poşetle dolabın dondurucu bölümünde muhafaza edebilirsiniz. Başka bir yöntem ise evin bir bölümüne koyarak hava temizleyicisi - mikrop öldürücü olarak kullanabilir, ertesi gün de çöpe atabiliriz.


zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr