04.03.2022-12:09 (Son Güncelleme:27.06.2022-09:48)
>

Uzmanlar küflü besinlerimizi atmamız gerektiğini açıkladı. Peki küflü besin yenir mi? Detaylar haberimizde.

1


Küfün üzerinde birtakım toksik kimyasallar bulunur ve bu da kusma, bulantı ve ishal gibi şikayetler ile kendini gösteren karaciğer hasarına neden olabilirler.

2


Küfler arasında en yaygın olarak görülen, toksik etkisi dolayısıyla kansere bile neden olabilen aflatoksindir.

3


Ancak her gıdada bu küf cinsine rastlanmaz. Aflatoksine en çok yer fıstığı ve mısırda rastlanır.

4


Ancak her gıdada bu küf cinsine rastlanmaz. Aflatoksine en çok yer fıstığı ve mısırda rastlanır.

5


Aslında uzmanlar küfün tek başına o kadar da tehlikeli olmadığını söylüyor.

6


Yani sizi hasta edebilecek şey, küf ile birlikte oluşan bakterilerdir. Böyle durumlarda da kusma, ishal ve bulantı gibi semptomlar yaşayabilirsiniz.

7


Birçok çeşidi bulunan küfü tüketirken dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, aynı zamanda her küflü besinin sanıldığı üzere sağlık için tehlike oluşturmadığını belirtiyor.

8


Ancak tüketirken yinede dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.

Uzmanlar uyardı: küflü besinlerinizi atmayın!
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR