18.08.2024-16:30 (Son Güncelleme:18.08.2024-17:06)

Uzman isimler 13 gün sonrasını işaret ediyor: Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları yüzde 15 artabilir

Otomobil piyasasında, özellikle ikinci el araçlardaki durgunluk devam ediyor. Sıfır araçlarda başlatılan kampanyalar ve indirimlerle beraber talebin azaldığı ikinci araç piyasasında gözler Eylül ayında yürürlüğe girecek olan düzenlemeye çevrildi. Yeni düzenlemeyle beraber otomobil fiyatlarında yüzde 15’e kadar bir artış bekleniyor.

Otomobil fiyatlarının artacağı tahmin belli oldu. Otomobil sektöründe güvenlik paketinin zorunlu hale gelmesine sayılı günler kala, sıfır araçlarda kampanyalar hız kazandı. 31 Ağustos'tan itibaren, sıfır araçların kör nokta uyarı sistemi, park sensörü ve geri görüş kamerası gibi gelişmiş güvenlik donanımlarıyla satışa sunulması zorunlu olacak. Bu tarihten sonra, bu donanımlara sahip olmayan araçların satışı yasaklanacak.

Güvenlik paketi zorunluluğu sonrası fiyatlarda artış bekleniyor

Mynet’te yer alan habere göre; Galerilerde, bu özelliklere sahip olmayan otomobillerin stokları mevcut. Aslında, düzenlemenin yürürlüğe girmesi gereken son tarih 7 Temmuz'du, ancak bayilerdeki araç stoklarının eritilememesi nedeniyle süre uzatıldı. Bu durum, son 13 gün içinde bayilerin ellerindeki mevcut stokları eritmek için yoğun kampanyalar yapmalarına yol açtı.


Sektör uzmanları, yeni güvenlik paketi zorunluluğu ile birlikte sıfır araç fiyatlarının yüzde 10-15 oranında artabileceğini öngörüyor. Bu durumun ikinci el piyasasına da yansıması bekleniyor. Bu nedenle, araç almak isteyenlerin mevcut kampanyalardan yararlanmaları tavsiye ediliyor.

muratcankilic@haber365.com.tr