21.05.2022-22:39 (Son Güncelleme:21.05.2022-22:39)

Uzay Haber Türksat frekans ayarları 2022 - Uzay Haber Digitürk, D-Smart, Tivibu ve KabloTV'de kaçıncı kanalda?

Uzay Haber, Diyarbakır ve çevresi illerde yerel haber kanalı olarak kullanılmaktadır. Uzay Haber Tv kanalını frekans bilgileri haberimizin içeriğinde yer almaktadır.

Televizyonunuzda yanlışlıkla yada isteyerek fabrika ayarlarına döndürmüş olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda aramakta olduğunuz kanalın frekanslarını girmeniz gerekir. 2022 Uzay Haber TV frekans kanalı için arama yapıyorsanız içeriğimizde sizin için düzenlenmiş olan Uzay Haber TV frekans bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin aktif haberleşme uyduları Türksat 3A ve 4A uyduları Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş (TÜRKSAT) yönetiminde aktif olarak başarılı bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. Bu iki uyduda toplam olarak 308 adet şifresiz kanal yer almaktadır. Bunlardan 70’i HD yayın yapmakta geri kalan kanallar ise SD yayın yapmaktadır. SD yayın ile HD yayın arasındaki farka bakacak olursak sadece görüntüsü kalitesidir. HD yayın 1080P kalitesinde yayın sağlarken, SD yayın ise 720p şeklinde kalitede yayın sağlamaktadır.

Şifresiz Uzay Haber kanal için frekans ayarı nasıl yapılmaktadır?

Öncelikle Uzay Haber kanal için uydunuzu Türksat 4A uydusuna ayarlamanız gerekmektedir. Eğer ki elle manuel şekilde ayarlanması gereken durumlarda; uydu cihazınızın kurulum menüsünden frekans ekle seçeneği tıklanır, uydu adı kısmına Türksat 4A seçilmesi gerekmektedir. Uydu seçimi yapıldıktan sonra ise aşağı kısımda bulunan frekans, Polarizasyon, Sembol seçenekleri aşağıda vermiş olduğumuz şekilde doldurulur ve işlem tamamlanmış olur.

Uzay Haber TV frekans ayarı

UZAY Haber Frekansı ayarı 12685, 

Sinyal oranı 30000,

Polarizasyon yönü V (Vertikal) - Dikey Batı şeklinde ayarlanması gerekmektedir.


tugcekzldmr@haber35.com.tr