30.03.2020-10:52 (Son Güncelleme:30.03.2020-10:19)

Uzaktan Eğitim Gören Çocuklarınız İçin Pratik Bir Atıştırmalık

COVID-19 salgını nedeniyle okullardaki eğitime ara verildi. Bu nedenle çocuklar artık 'Uzaktan Eğitim' sistemine geçerek evlerinden eğitim almaya başladı. Ebeveynlerde çocuklarını sağlıklı beslemek için pratik tariflerin arayışına girdi. Sizin için son derece pratik balık kroketli mini dürüm tarifini derledik.

Uzaktan eğitime geçen çocuklarınızı için son derece pratik ve sağlıklı olan balık kroketli mini dürüm tariflerini mutlaka denemelisiniz. İşte balık kroketli mini dürüm tarifi…

MALZEMELER

  • 250 g derisiz ve kılçıksız mezgit fileto
  • 50 g un
  • 2 adet yumurta (çırpılmış)
  • 50 g ekmek kırıntısı veya galeta unu
  • 3 adet tortilla ekmeği
  • Marul yaprakları
  • 3 çorba kaşığı yeşil zeytin ezmesi
  • 1 adet salatalık
  • 1/2 adet ince doğranmış havuç
  • 1 adet ince kıyılmış yeşil soğan sapı
  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz

NASIL YAPILIR?

Balığı dikdörtgen parçalar halinde kesip bir kaba alın. Hafifçe tuzlayıp buzdolabında bir saat kadar dinlendirin. Yeşil zeytin ezmesini, kıyılmış yeşil soğan ve bir kaşık sızma zeytinyağı ile karıştırın. Çırpılmış yumurtayı, unu ve ekmek kırıntısını ayrı kaplara alın. 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. Balıkları buzdolabından çıkarıp sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızarttığınız balıkları kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağın süzülmesini sağlayın. Salatalığı uzunlamasına dörde bölün. Tortilla ekmeklerine zeytin ezmesi karışımından sürüp üzerine marul yapraklarını yerleştirin. 3 adet balık kroket, salatalık ve havucu da arasına koyarak dürüm şeklinde sarın. Her bir dürümü üçe bölerek renkli kağıtlara sararak servis edebilirsiniz. İşte bu kadar!

Haber365
bilgi@haber365.com.tr