04.10.2024-15:25 (Son Güncelleme:04.10.2024-15:25)

Üsküdar'da Gazze Mitingine Davet

Üsküdar'da düzenlenecek Gazze mitingine sivil toplum kuruluşlarından destek çağrısı yapıldı. Etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi.

Üsküdar'da Gazze Mitingi Düzenlenecek

İlim Yayma Cemiyeti ve İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH), Gazze'deki işgalin birinci yılı dolayısıyla 6 Ekim pazar günü Üsküdar'da büyük bir miting düzenleyecek. Bu etkinliğe, tüm sivil toplum kuruluşları ve halk davet edildi.

Çünkü Bu Bir İnsanlık Görevi

Filistin'e Destek Platformu liderliğinde yapılacak miting ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Gazze'deki yaşananların bir insanlık görevi olarak algılanması gerektiğini vurguladı. Tülün, "Gazze'deki soykırıma karşı haykırmak, bizim görevimiz. Bütün dünyayı bu zulme karşı bir araya gelmeye çağırıyoruz," dedi.

Haksızlığa Karşı Buluşma Zamanı

Tülün, "Meydanlar doluyor ve İsrail'e karşı protestolar yapılıyor. Biz de 6 Ekim'de saat 14.00'te Üsküdar'da buluşarak, bu haksızlığa sesimizi yükselteceğiz," ifadelerini kullandı. Mitingde güçlü bir sesin, Gazze halkına büyük moral vereceğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın mesajına dikkat çekerken, "Netanyahu mutlaka durdurulmalı," diyerek bu mücadelenin önemine değindi.

Büyük Katılım Bekleniyor

İMH Başkanı Kemal Özden de mitinge yoğun bir katılım olmasını beklediklerini dile getirdi. Özden, "Gazzeli kardeşlerimizin sesi olacağız. Tüm İstanbulluları bu tarihi buluşmaya davet ediyoruz," dedi.

Ezgiler ve Etkinlikler İle Duyurulacak

Programda konuşmalar, ezgiler ve Gazzelilerin yaşadıklarının anlatılacağı çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir. İMH, Gazzeliler için bu tür meydan etkinliklerine devam edeceğini belirtti.

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde İlim Yayma Cemiyeti ile İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH), Gazze'deki işgalin 1. yılı kapsamında 6 Ekim’de pazar günü Üsküdar'da düzenlenecek mitinge herkesi davet etti. İMH Başkanı Kemal Özden, açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr