24.10.2024-20:13 (Son Güncelleme:24.10.2024-20:13)

Ursula von der Leyen, Bosna Hersek'teki Sel Felaketini İnceledi

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Bosna Hersek'teki sel felaketinin ardından bölgeyi ziyaret etti ve yardım vaadinde bulundu.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen Bosna Hersek'te

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 4 Ekim tarihinde meydana gelen sel felaketi sonrası Bosna Hersek'in affected bölgelerinden Donja Jablanica'yı ziyaret etti. Sel felaketi sonucunda 27 kişi hayatını kaybetmişti.

Yerel Yetkililerle Görüşme

von der Leyen'e, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Borjana Kristo ve Avrupa Birliği Barış Gücü Misyonu (EUFOR) Komutanı Tümgeneral Laszlo Sticz de eşlik etti. Ziyaret sırasındaki görüşmelerde, yerel yetkililerle sel sonrası yürütülen çalışmalara dair bilgi alışverişinde bulunuldu.

AB'nin Yardım İddiası

Yapmış olduğu açıklamada, AB'nin sel bölgesine yardımda bulunacağına dair söz veren von der Leyen, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Sel felaketinin gece yarısı meydana geldiğini ve birçok insanın bölgeden tahliye edilme şansı bulamadığını öğrendim. Burada olmanın amacı kısa süreli destek değil, uzun vadede yardım sağlamak. Yeniden inşa çalışmaları ve toparlanma süreçlerinde yanınızda olacağız. Sizler bizim dostlarımız ve AB'ye aday bir ülkesiniz," dedi.

Yardım Faaliyetleri Devam Ediyor

Jablanica ve Konjic bölgelerinde enkaz kaldırma ve yeniden inşa çalışmaları sürerken, Türkiye'den de yardım gönderilmeye devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk Kızılay ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, sel felaketinin yaşandığı bölgelere ilk ulaşan ekiplerden oldu. Ayrıca, Türkiye, sel sonrası evini kaybeden aileler için konteynerler gönderdi ve 31 tır, bölgeye yaşam malzemeleri ulaştırdı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Bosna Hersek'te 4 Ekim'de sel felaketinin meydana geldiği ve 27 kişinin hayatını kaybettiği bölgeyi ziyaret etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr