01.10.2024-10:46 (Son Güncelleme:01.10.2024-10:46)

Ünlü Gazeteci Güneri Civaoğlu Hayatını Kaybetti

85 yaşında kaybedilen gazeteci Güneri Civaoğlu, uzun bir süre kanser tedavisi görüyordu.

Gazeteci Güneri Civaoğlu'nun Vefatı

Uzun süredir kanser tedavisi gören ünlü gazeteci Güneri Civaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Beşiktaş'ta bir hastanede tedavi altında olduğu ve beyin kanaması geçirdiği öğrenildi. Civaoğlu'nun vefatını duyan birçoksiyasetçi, bürokrat ve meslektaşı, sosyal medya üzerinden taziye mesajları paylaştı.

Cenaze Töreni Bilgileri

Civaoğlu'nun cenaze töreni, perşembe günü saat 11.00'de Milliyet Gazetesi'nde düzenlenecek. Törenin ardından cenazesi Teşvikiye Camisi'nden kaldırılacak.

Gazetecilik Kariyeri

Gazetecilik kariyerine 1960'lı yıllarda başlayan Civaoğlu, Akis Dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak görev yaptı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT)'nun kuruluşunda sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı.

Fransa'da Strasbourg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi alan Civaoğlu, Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Ayrıca Güneş Gazetesi'nde de genel yayın yönetmenliği yaptı ve 1986-1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı gerçekleştirdi. 1996 yılından itibaren ise Milliyet gazetesinde köşe yazılarına devam etti. Farklı sektörlerden pek çok konukla olduğu televizyon programları da yayınlandı.

Bir süredir kanser tedavisi gören gazeteci Güneri Civaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Civaoğlu, katıldığı film gösterimi programının çıkışında gazetecilere açıklama yapmıştı. (AA Arşivi - 27.10.2008)

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr