Un helvası tarifi : en güzel ve lezzetli un helvası nasıl yapılır? Un helvası malzemeleri ve pratik tarifi
Çoğu insan tarafından sevilerek tüketilen ve Osmanlı zamanından kaldığı bilinen un helvasının en kolay ve en güzel yapılışı internet üzerinden araştırılıyor. Peki un helvası nasıl yapılır? En kolay un helvası tarifi nedir? Tüm detaylar haberimizde.
Un helvası birçok insan tarafından yapılmaktadır ve en güzel kıvamının nasıl yapılacağı tarifi merakla araştırılıyor. Peki un helvası malzemeleri nedir? En güzel ve en kolay un helvası nasıl yapılır? Un helvasıyla ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Un helvası tarifi
Haberimizde yer alan un helvası 4 kişiliktir. Hazırlama süresi 10 dakika ve pişirme süresi 20 dakikadır. Un helvasının malzemeleri şu şekildedir; 1 su bardağı un, yarım su bardağı su, yarım su bardağı süt, 90 gram tereyağı, 1 su bardağından biraz daha az toz şeker. Un helvası yapılışı şu şekildedir; İlk olarak su, süt ve toz şeker bir kap içerisinde karıştırılır. Bir tencerede ise tereyağı eritilir ve un eklenerek, un renk değiştirene kadar kavrulur. 10 dakika sonra ise daha önceden hazırlanan sütlü şerbet karışımı una eklenir. İstenilen kıvam elde edildiğinde ocağın altı kapatılır. İsteğe göre tarçın, ceviz veya antep fıstığı ile servis edilir.
Un helvasının bazı püf noktaları vardır. Bunlar; un helvası yaparken en önemlisi unu sürekli karıştırmak ve tahta kaşık kullanmaktır. Kavrulan un pembeleşmeye başladığı zaman diğer malzemeler eklenir. Eğer un koyulaştığı zaman malzemeleri eklerseniz helva acılaşır. Bir diğer önemli nokta ise margarin değil tereyağı kullanmaktır. Bu şekilde helvanızın tadı ve kokusu daha güzel olur. Helva kıvamı yumuşatmak için helvanın içine koyulan süt miktarı çoğaltılabilir. Helvanın yoğunluğunu artırmak istiyorsanız pişirirken kaymak eklenebilir. Yine isteğe göre unu sıcak tavada önce kavurup daha sonra tereyağı ekleyebilirsiniz. Bir porsiyon un helvası yaklaşık olarak 100 kalori olarak bilinir. Un helvası, düşük kalorili bir tatlıdır.