23.09.2024-09:54 (Son Güncelleme:23.09.2024-09:54)

Ümraniye’de operasyon sırasında silahlı saldırı: Bir polis şehit oldu, 2 yaralı var

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından bir firariye yönelik düzenlenen operasyon sırasında polise silahlı saldırı düzenlendi. Yaşanan olayda 1 polis şehit oldu, 1’i polis 2 kişi yaralandı.

Polise operasyon sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Ümraniye’de, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve firar eden şüphelinin yakalanması sırasında düzenlenen operasyonda polise silahlı saldırı gerçekleştirildi. Şüphelinin polisin silahını alarak ateş açması sonucu polis memuru Ş.Y. (27) şehit oldu. Saldırıda yaralanan polis memuru K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Operasyon Sırasında Gerilim Tırmandı

DHA’da yer alan habere göre; Olay, saat 22.55 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi’nde meydana geldi. Emniyet güçleri, çeşitli suçlardan 26 suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şüpheliyi yakalamak için harekete geçti. Ihlamurkuyu Mahallesi’nde yakalanan Y.E.Ç., polise direnirken yaşanan arbedede polisin silahını ele geçirip çevreye ateş açtı. Açılan ateş sonucu polis memurları Ş.Y. ve K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. yaralandı.


Kahraman Polis Şehit Oldu

Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Ş.Y., hastaneye kaldırılmasına rağmen yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Yaralı polis K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G.’nin tedavileri sürerken, olay yerinden kaçan Y.E.Ç. kısa sürede polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet güçleri, olay yerinde güvenlik önlemleri alarak detaylı incelemelerde bulundu.

Emniyet’ten Açıklama: ‘Şehidimize Allah’tan Rahmet Diliyoruz’

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaşanan olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Şüpheli şahsın yakalanması esnasında arbede yaşanmış, memurun silahını alarak memurlara ve çevredekilere ateş açmıştır. Yaralanan polis memurumuz Ş.Y. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. K.H.S. isimli polis memurunun ve P.G. isimli şahsın tedavileri devam etmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verildi. Şüpheli Y.E.Ç., “kasten öldürme” ve “kasten yaralama” suçlarından gözaltına alındı.

Bu acı olayda şehit olan polisimize Allah’tan rahmet, yaralı polisimize ve saldırı sırasında yaralanan kişilere acil şifalar diliyoruz.

muratcankilic@haber365.com.tr