12.10.2024-15:05 (Son Güncelleme:12.10.2024-15:05)

Uluslararası Özgür Filistin Kongresi İstanbul'da Toplandı

İstanbul'da gerçekleşen Uluslararası Özgür Filistin Kongresi'nde akademik ve sanatsal çalışmalara odaklanıldı.

Uluslararası Özgür Filistin Kongresi İstanbul'da Başladı

Medya Platformu Derneği'nin öncülüğünde ve Asım'ın Nesli Sosyal Medya Platformu iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Özgür Filistin Kongresi, İstanbul'da Fatih Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde başladı. Kongreye dünyanın dört bir yanında gelen akademisyenler, araştırmacılar ve medya çalışanları katıldı.

Kongre Hakkında Bilgiler

Kongreye ilişkin bilgiler veren Turgut Özmutafoğlu, Gazze'nin uluslararası bir mesele olduğunu belirterek, "Sonuç bildirgemizi Amerikan Konsolosluğu önünde açıklamak istiyoruz" ifadesini kullandı. Ayrıca, kongrenin zulme maruz kalanların sesini duyurmayı amaçladığını vurguladı.

Çalıştay ve Yayınlama Süreci

Kongrenin ilk aşamasının bir çalıştay olduğunu aktaran Özmutafoğlu, "Bildirgeyi kitapçık haline getirip uluslararası akademik literatüre kazandırmayı hedefliyoruz" dedi. Kongredeki çalışmalardan elde edilen sonuçların hemen ardından kitaplaştırma süreci başlayacak.

Çok Dilli Sunumlar

Prof. Dr. Adem Palabıyık, kongredeki amacı Filistin meselesinin daha kapsamlı ele alınması ve katledilenlerin sesini duyurmak olduğunu belirtti. Ayrıca, "Kongre sonuç taslağını ABD'nin Konsolosluğu önünde açıklayacağız" dedi ve bunun bir tepki olduğunu açıkladı.

Filistin ve Gazze Üzerine Tartışmalar

Kongrede Filistin'de yaşananlar, İsrail'in saldırıları ve uluslararası medya ile siyasetçilerin tutumu gibi konular tartışılıyor. "Özgür Filistin, Şehadet ve Katil İsrail", "Filistin Bizim Neyimiz Olur" ve "Gazze Direnişini Anlamak ve Anlatmak" gibi oturumlarla devam eden etkinlik, önemli isimlerin çevrimiçi katılımlarıyla zenginleşiyor.

Bu kongrenin, Filistin meselesine dair daha fazla farkındalık yaratması hedefleniyor.

Medya Platformu Derneği öncülüğünde, Asım’ın Nesli Sosyal Medya Platformu işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Özgür Filistin Kongresi İstanbul’da başladı.Kongre Koordinatörü ve Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Palabıyık açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr